55 kilo

Träning, kost, familjeliv & livets sorger, glädjeämnen & njutningar!

Oväntad paus!

Publicerad 2014-05-29 20:40:38 i Allmänt

Igår hamnade jag & min fot på operationsbordet. Inget allvarligt men det orsakar 21 dagars mindre träning. Får inte springa & idag har jag haft svårt att gå om jag suttit en stund eller gått mer än 5 min. 

Så dagen blev lugn, även om jag hunnit städa av huset & lagar mat i tre omgångar, lunch, middag & morgondagens middag. 

Är själv med barnen imorgon kväll, då känns det skönt att slippa stressa fram något även om barnen numer är såpass stora att jag kan laga mat i någorlunda lugn och ro. Men imorgon vill jag ha lite mer energi för fredagsmys! 

Till efterrätt idag blev det årets första Svenska jordgubbar! Mums!


Slut...

Publicerad 2014-05-27 08:29:19 i Allmänt

Luften gick lixom ur mig i fredags kväll. Jag hade kunnat sova hela helgen. Gav kroppen det den skrek efter -vila! Men nu är jag tillbaka igen. Kvälls PW igår. 
Morgon styrka idag! 

Har en galen dag på schemat, kommer hem sent ikväll så tyvärr blir det bara styrkan idag! 

Spenderade helgen på altanen i soffan med en förvånansvärt bra bok från bokcirkeln jag är med i & så åkte vi en sväng till Stockholm åt Mors Dags lunch & glass. Njöt av solen och fontänbadande barn. 

Blommor från barn & sambo & så fick jag färskt bröd & massa frukt till frukosten! 

Jag räknar ner till semestern. 7 arbetsdagar kvar. Sen 5 hela veckors ledighet- som jag längtar! 

Blusar & Trötthet

Publicerad 2014-05-24 07:51:01 i Allmänt

Veckan har varit så intensiv att jag igår inte kom på att det var fredag förrän vid lunch. Hade tagit ett möte som promenadmöte. Så motionen var redan klar. 

Gick ner på stan, vissa dagar känns behovet att komma ifrån väldigt stort. Se något annat, bara vara jag. Så jag satte mig på ett café och beställde en nachostallrik med "bara" 11 st chips och utan ost men med mer grönsaker. 

Sedan shoppade jag vintage blusen och en top på Gina. 



Slutade 15, hämtade barnen och åt glass på altanen. La mig en stund i solen med en bok innan jag startade grillen. Sambon hade beställt grillad tortilla som jag fyllde med färskost, pesto, finhackade grönsaker! & sen grillspett & ett glas rött! 

Ett dopp i poolen innan vi gav vika för soffan. 

Dag 22/35

Publicerad 2014-05-23 06:31:57 i Allmänt

Valde mellan lunchpromenad och shoppinglunch. Det blev shoppinglunch. Barnens solhattar försvinner fortare än vantar. 2 nya var.



Ville ha något till mig själv. Fastnade för en vintageblus på Kappahl men blev för snål. Har nu ångrat mig. Får nog bli en till sväng idag. Provade bikini på Twilfit. Fanns ingen rätt storlek, så på kvällen klickade jag hem den över nätet 👍

Lämnade bilen kvar på parkeringen och gick 5 km hem. Efter maten skulle jag & en vän uträtta ett ärende. Hon åkte bil, jag gick. Fick ihop 8,5km till! Nöjd!

Idag går jag till jobbet. Hoppas sedan orka ut på en kvällspromenad eller ett styrkepass i trädgården med varannan pulshöjare! 💪😅

Tre ormar på 13 km...

Publicerad 2014-05-22 05:44:34 i Allmänt

Nu är den här, ormens tid. Tog en lunchpromenad utmed cykelväg. Såg två tjocka låååånga huggormar slingra sig i gräset! 


Efter jobbet blev det spåret. Mötte först en lös hund, matte stod i gräset & plocka liljekonvalj. Helt utan koll. När jag skulle gå förbi hoppade hunden morrande mot mig, jag gav till ett gallskrik! Hunden frös i sin rörelse och kom av sig totalt. Jag gick förbi & fräste till dess ägare " Håll honom kopplad om du inte klarar av att ha ordning på honom, det finns folk som är rädda, visa respekt!!". Kärringen sa inte ett ljud tillbaka! 

Gårdagens andra runda... 

Ge mig kungen eller statsministern!

Publicerad 2014-05-21 05:57:59 i Allmänt

Gårdagens besök gick strålade. Liten som han var knölade jag in honom i en bil med mig & en av mina medarbetare & så for vi runt på jobb! Mycket frågor, många svar, alla nöjda! 
Så arg som jag var kvällen innan så redo jag var igår ge mig kungen, ge mig stadsministern- jag fixar det! 

Unnade sedan mig själv två promenader, en efter jobbet & en när barnen lagt sig! 

Vågen har inte rört sig mer, men det kommer, är nöjd med mig själv. För ca 2 mån sedan vägde jag 4 kg mer än jag gör idag! 

Biggest Loser är veckans bästa program- enormt sporrande!!!


Fläskhare & kommunalråd

Publicerad 2014-05-20 01:42:35 i Allmänt

Ingen bra dag idag. 

Var trippelbokad på förmiddagen & kryssade mellan möten. Som inte gav speciellt mycket något utav dem. 

Följde med kollegor på lunch. På menyn kunde man välja mellan Fläskhare och Fisk. Folk vände i dörren. Trots att Fläskharen visade sig vara fläskkarré så valde jag fisken och en liten klick smaklöst mos och massa sallad. Halva tallriken mat, andra halvan sallad!

Kl.17.30 när jag satt på ridningen med min dotter, ringde kollegan och meddelade att kommunalrådet kommer hälsa på oss imorgon. Kl.8. Hon var snäll och bytte tid med mig så jag "får" honom kl.10-12 istället... Gratulerar mig själv! 😓

Kom hem efter 18 så hungrig att jag var gråtfärdig, kastade i mig maten ( han trots allt väga den omsorgsfullt) och vidare ut i elljusspåret för en promenad. 

Idag hade jag kunnat trycka i mig fet och onyttig mat & toppat det med ett lass godis. Men jag valde att avstå- det gör mig nöjd över mig själv! 

Dag 19 av 35 och jag har inte tagit ett enda snedsteg! Jag är BRA! 

Löparmage...

Publicerad 2014-05-18 20:30:56 i Allmänt

Hade PW däjt 7.30 imorse! 6 km och Kom hem till ett fortfarande sovande hus. Gjorde frukost. Min frukost består varje morgon av lättfil, rågrut, kokt ägg & te. Men övriga familjen fick äggröra & mjukt bröd med ost & kalkon. 

Efter lunchen begav jag mig av på en löptur. Kände redan efter 1,5 km att det bubblade oroväckande i magen. Vid 3 km fick jag kasta mig ut i skogen. Tur det är lövperiod! Resterande 3 km gick på ren vilja... Magen har fortsatt bubbla och det är nog inte förrän nu det börjar släppa efter dagens tredje toabesök. 

Jag slutade till och med att springa en period pga löparmage, till och med vid PW kunde magen komma igång då. Men nu har det gått bra så länge- hoppas innerligt att det var en tillfällighet!!! 

Laddar nu inför en ny vecka genom att slappa i soffan med en kopp te & lite frukt ( jag hoppar chokladen)...


Underbara Lördag!

Publicerad 2014-05-17 18:10:48 i Allmänt

Vaknade kl.7 av mig själv! Gick upp och klädde på mig & tog en PW på 8 km. Kom hem till nyvakna sambo & barn. Finns inga mornar då frukosten smakar bättre än efter ett träningspass. 




Vi åkte & handlade & sambon blev haffad av en tant på parkeringen. Upprörd bad hon honom ringa polisen,hennes bil var stulen!!! Eftersom hon påstod sig veta VEM som stulit hennes bil ville hon hem snabbt som tusan. Sambon erbjöd sig skjutsa hem henne. De han rulla bort 20 meter och vips DÄR stod hennes bil 😂. 

Grill lunch på solig altan. Bikini på och solstolen fram. Vid tre blev jag så rastlös att jag drog på löparkläder och stack iväg. 6 km blev det på årets lättaste ben 👍. 


Väntar nu på att maten ska bli klar, risotto med grillade räkor & lite lite vitt vin. 

Kullerbyttor i vardagsrummet

Publicerad 2014-05-15 22:29:42 i Allmänt

Imorse ställde jag mig på vågen 63,9 kg visade den, totalt 2,9 kg minus på 15 dagar! Snacka om att bli så glad att jag ville göra kullerbyttor i vardagsrummet. 

Änsålänge kan jag inte påstå att något varit speciellt betungande eller svårt, har jag varit extremt sugen på något så har jag vackert fått träna tills jag har "råd" att äta det. Och oftast när den träningen är klar så har suget släppt & en clementin eller som idag en färsk minigurka känns mer lyxigt än en kaloristinn godisbit/fikabröd. 

Att ta många & långa promenader är rena terapin för mig. På morgonen, på lunchen eller som idag när tid inte finns kl.21 på kvällen- huvudsaken är att det blir gjort! 

Är liite sugen på att springa i helgen, får se om jag vågar mig ut. Vill inte förstöra denna sköna känsla! 

Vågen

Publicerad 2014-05-14 21:22:08 i Allmänt

Imorse ställde jag mig på vågen & fick njuta av lyckan över att ha gått ned 0,5 kg till! 

Denna veckan har varit rätt kämpig, styrkan känns motig men promenaderna sitter. Har ätit mer rågrut än keso till mellis. Men det får bli så denna veckan. Nästa vecka får bli kesovecka! 

Efter jobbet tog jag 1,5h promenad, kom hem till färdigdukat bord & gjorde styrkan efter. 


Grillad

Publicerad 2014-05-13 22:11:00 i Allmänt

Idag var alltså dagen det var dags för intervju. Tre män och två kvinnor och 11/2 A4 med frågor. En hel del rätt svåra att svara på men det kändes som att jag presterade bra. Dessvärre kändes det inte helt 100% rätt i magen när jag gick därifrån. Ska sova på saken & sen är ju beslutet upp till dem. De har ju tre till att välja mellan. 

Hade ett bra samtal med min chef vilket gav mig ny kraft i min egen verksamhet, fick godkänt att gå ner i tid. Bolla massa som ligger & gnagt. La även fram ett dokument jag gjort & hon vill att jag ska komma & prata om detta arbete hos höjdarna i höst. Jättekul! 

Blev även intervjuad av tidningen & det kommer en fotograf  för att porträtt till intervjun. 

Tog en timmes promenad på lunchen & en timmes promenad nu på kvällen + styrkan! Är nu helt slut & hoppas på en hel natts sömn utan uppvak & räkna får... 
Kolla så många pass jag fått till i år 👍


Trött!

Publicerad 2014-05-12 22:27:50 i Allmänt

Sover för jäkla illa just nu. Har sovit risigt hela helgen. Vaknar bara någon timme efter insomnande & har så svårt att somna om. I natt bytte jag till gästsängen vid tolv, vaknade vid 4igen, somnade om, vaknade av sambon vid 5 var vaken till 6, ställde om klockan och sov till 6.45. Sov alltså över morgonträningen. I kväll har jag ställt fram matta & hantlar redo till imorgon, dagen blir så mycket bättre då! 

Tokstressdag på jobbet. Känner mig som en duracellkanin som börjar få slut på batteri. Imorgon har jag möte med min chef, hon kommer behöva hålla i spypåsen ( som vi säger när vi behöver vräka ur oss skit) & så vill jag ha svar på hösten. Har bett att få gå ner i tid för att orka med. Har inte fått svar på det, vilket i sin tur tar energi. Misstänker att jag istället kommer få ytterligare uppdrag.

Roligast idag var att jag blev uppringd av en journalist som blivit tipsad om mig & ville intervjua mig " som ett gott exempel". Bonuspoäng!

Från jobb till dotternsträning & direkt till föräldramöte. Han inte med eftermiddagsmellis & åt inget mellan 12-19.15. Men har ändå klarat hålla mina kcal idag. Annars blir det lätt vräkätning efter för lång tid mellan måltiderna! 

Imorgon ska jag stå på yogamattan senast 6.33, på lunchen ska jag ta en Walk & på kvällen har jag PW däjt med en vän👌. 

Snarkningar eller Fågelkvitter...

Publicerad 2014-05-11 19:10:11 i Allmänt

När jag vaknade i morse (7.40) valde jag mellan att ligga kvar & lyssna på snarkningar eller gå ut & lyssna på fågelkvitter! 61 min PW senare kom jag hem till framdukat frukostbord! Efter frukosten körde jag FitnessFighten styrkan. 

På eftermiddagen lurade jag med mig en vän ut på 40 min PW till! 

Har med gott samvete njutit av noga uppvägt Biff Rydberg! 

Har just nu lite söndagsångest. Har flertalet icke roliga arbetsuppgifter att ta itu med imorgon... 


Promenad kärlek

Publicerad 2014-05-10 22:23:48 i Allmänt

Helgerna är de dagar jag kan lägga mer tid på träning. Idag tog jag 90 min Walk efter lunch. Kom hem lagom till fikat. Sambo & barn hade bakat Cup cakes, men jag tog keso & färska bär. Cup Cakes känns inte ens svårt att hoppa över, de är mer fina än goda. 

Sen körde jag samma upplägg styrka som igår fast bara ett varv & plussade på Fitnessfighten övningarna på slutet istället. 


Vågen visar -1,5 kg. 5 kg till mitt delmål och 10 kg till mitt mål 55 kg! 👍

Förbrännande bra!

Publicerad 2014-05-10 22:18:52 i Allmänt

Igår startade sambon & jag på Restaurang , blev en toast Skagen ( utan toast) till förrätt & en flankstek med grillade primörer toppade med Manchego till varmrätt & så kunde jag inte motstå en Rabarberpaj till efterrätt! 

Men eftersom jag skött träningen på morgonen, satte ihop ett styrkepass med varannan pulshöjare:


Som jag körde varje set ( två övningar) 3 x 15 & två varv vilket förbrännde lite mer än 500 kcal & promenad till & från restaurangen ( totalt 60 min & två blåsor på fötterna). Så gick jag +\- 0 matmässigt igår 👍.



Personkemi

Publicerad 2014-05-08 22:34:50 i Allmänt

Har ni också någon person ni bara inte kan förmå Er att förstå Er på? 

Jag har en, just nu blir jag förbannad bara jag ser hen. Hen missförstår mig alltid. Vi pratar bara inte samma språk. 

Idag kom vi i klinch med varandra, redan i morse & det har förstört hela min dag. Ligger som ett mörkt moln och gror. 

Grrr

Hur snygg är hon inte?!

Publicerad 2014-05-08 22:31:07 i Allmänt

Har ni kollat in Petra Tungården? Hon har kört Svarta Lådan & nu en detox + träning Grande de Lux! Så grymt snygg! Kostymen hon visade häromdagen skulle jag vilja slita av henne & ta på mig själv! Å kroppen snacka om att ha formerna på rätt ställen! 

Själv tog jag sovmorgon till 7. Vilket medförde att jag hade styrkan kvar när jag kom hem, om jag struntade i den? Glöm det! Ut med mattan fram med kettelbellsen & tjoff var det klart. Rensade tankarna med en timmes lunchpromenad & har precis kommit in efter 45 min hundpromenad. 

Imorgon är vi lediga jag & kidsen så då tar vi med grannbarnen & åker på Lekland. & på kvällen har jag & sambon barnvakt & ska förlusta oss på Restaurang! 

Dag 7 av 35

Publicerad 2014-05-07 21:43:30 i Allmänt

Natten var katastrof. Låg vaken mellan 2-5, somnade lagom till sambons klocka ringde. Så när min träningsklocka ringde 6.25 så gick det bara inte. Somnade om till 7. Väckte barn, fixade frukost. Glömde stövlarna fast det regnade... 

Sånna här dagar brukar kunna vara ett likhetstecken med katastrof. Trött= orkeslös=sötsugen=tar jag en tar jag allt!

Jobbade hemifrån ett par timmar idag, passade på att köra styrkan på lunchen. & packade överdragsbyxor & mössa & promenadskor. Så efter jobbet körde jag till elljusspåret igen och travade runt nästa 7 km. 

Höll mig från allt annat ätbart förutom innehållet i min matlåda. Fullkornsris med kyckling & grönsaker. Åt mitt mellis på jobbet keso & apelsin &höll därmed sötsuget i schack! 

Följde med granne & hund på kvällsrundan, 50 min promenad & har precis landat i soffan med te, keso & färska bär. 

Är riktigt nöjd över mig själv!!! 

Promenadögongodis! 

Wihoo!

Publicerad 2014-05-06 22:16:42 i Allmänt

Även om jag " bara" varit på mitt jobb i  knappt 2 år så har jag hunnit kört igenom vissa ärenden fler än 2 gånger. Känner att en tredje är påväg åt från vissa håll. Tålamodet sviker, inspirationen sviker, orken sviker, stödet uppifrån & nedifrån sviker....

Så i en sådan rejäl dipp förrförra veckan slängde jag in en ansökan till ett jobb. Som verkligen låter skitkul. I mina ögon. Bara utveckling. Inget personalansvar.

Så idag när jag & barnen varit & vaccinerat oss för TBE såg jag ett missat samtal från ett kommunnummer, inget intalat på röstbrevlådan... Å med tanken att annonsen faktiskt gick ut i förra veckan...

Ringde upp & visst var det så. Jag blev kallad på intervju!! 

Även om det inte blir något så är det så himla kul att komma på intervju, få känna att man är attraktiv, att CV:t funkar... 

Samtidigt gnager det dåliga samvetet, min chef, min personal. Men det kan vara dags att vara egoist! Vad är bäst för mig & min hälsa & min familj, mina barn! En gladare mer energirik & inte så tankspridd mamma?! 

Idag när vi skulle åka iväg sa min son åt mig" Men mamma ratten är på andra sidan" då var jag påväg att kliva in i passagerarsätet... 

Har även hunnit med en promenad efter jobbet som jag flexade ut 1h tidigare från.

Nu är det dags att plocka fram yogamattan & kettelbells inför morgondagen 6.30 smäller det ( kanske 6.33)...





Sushi lunch

Publicerad 2014-05-06 13:57:48 i Allmänt

Jag ställde mig på vågen i morse. Kände mig så smal innan, nästintill mager, stack inte höftbenen ut lite grann? 
Efteråt kände jag mig tjock & fet & tjock & fet. 

Jag ska inte väga mig förrän 5 juni- mitt slutdatum för FF. 

Jag blir bara besviken!

Desto gladare blev jag idag efter min lunch med min fina vän: fick en kram & hon sa " oj vad smal du blivit"! 
Lyste som solen hela vägen till jobbet. Sushilunch, god vän & bästa orden på länge!!!

6.55 var jag klar med styrkan imorse, trots att jag mornade mig 3 min ;-). 

FitnessFighten

Publicerad 2014-05-05 22:33:05 i Allmänt

Dag 5 är avklarad & det känns riktigt bra!

Klockan ringde 6.25 i morse, 6.30 stod jag på den redan framplockade yogamattan & lyfte kettelbells 👍. 6.56 var styrkan klar, jag svettig & uppdaterad med nyaste nyheterna. Detta ska bli en vana 30 dagar kvar, på helgerna tänkte jag lägga styrkan lite senare men den SKA göras oavsett om det är 19.30 som i lördags eller 6.30.

Frukosten: Lättfil med kanel, 2 äggvitor & 2 knäcke är gudomlig kl.9 på jobbet. Värre var lunchen: kyckling, fullkornsris med grönsaker, tuggade halvt ihjäl mig, men blev mätt. 


Till mellis har jag valt keso istället för lättkesellan som jag vet att jag inte kommer äta efter tre dagar- lättkesellan funkar bra istället för sås till maten men icke som mellis för mig. Väljer därmed bort mellis 3 enligt schemat för att jag inte behöver det & för att klara kalorimängden. 

Har varit frusen idag, antar att det är för att kroppen undrar vad jag tagit mig till. 

Direkt efter middagen begav jag mig ut på en PW. Hade egentligen tänkt springa men kroppen skrek -NEJ! Eftersom soffan inte var något alternativ blev det KENT i öronen & iväg ut i skogen 60 min. 

Mumsade keso & färska bär till Loser!


Imorgon ska jag luncha med en kompis! Wish me luck! Ska hålla kalorimängden, men det KAN bli svårt med % andelarna. 40,40,20...

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela