55 kilo

Träning, kost, familjeliv & livets sorger, glädjeämnen & njutningar!

Pulka och glass

Publicerad 2014-12-29 12:55:13 i Allmänt

Idag har vi varit ute i pulkabacken. -13 grader men det är mest mamman som fryser så det fick bli ett par vändor upp och ned i backen för mig med! 

Värmde gårdagens lasagne till lunch och sen mixade jag ihop lite efterrätt i form av glass: vaniljkesella , hallon och banan. Mellan tyckte det var surt- han är familjens sockergris men de andra var nöjda och åt! Själv tycker jag den ser ljuvlig ut:

Barnen leker nu på övervåningen och jag sitter i jag i soffan minuterna mellan " mamma", " färdig" och läser en av mina julklappar!

-15 grader

Publicerad 2014-12-28 17:03:54 i Allmänt

Imorse stod klockan på 7.45, upp, ta på sig, kolla termometern -15 grader! På med halsduk att andas i och så ut på PW!

Kom hem och bakade dessa:


Och nu på eftermiddagen slängde jag ihop en lasagne på lchfplattor( se 56kilo)

Och sen drog jag till gymmet och körde mitt benpass! 

Julkilona

Publicerad 2014-12-27 22:13:01 i Allmänt

Jag har en tendens att " tappa det" såhär års. Att det dessutom blev två förkylningar på raken gjorde frossarperioden extra lång. Men jag är nu glad över att jag inte gick totalt bananas, jag klarar inte av att äta de mängder jag klarade för ett par år sedan. Numer finns ett naturligt stopp, ett naturligt hälsotänk och ett sug efter att ge kroppen bra skit istället för värdelös skit...

Vägde mig i morse, +0,9kg och idag har jag kört all in på vad min kropp mår bra utav. Inte ens nallat en bit av barnens lördagsgodis eller ur de chokladaskar vi har hemma! Det har blivit fröknäcke och naturell yoghurt i morse, kycklingsallad till lunch och plankstek med blomkåls och broccolimos till middag. Inget däremellan eller efter middagen. Kroppen är nöjd! 👍

Vi var på mellandagsrea idag, vi har inte åkt på rean på typ 8 år, men det var hyfsat lugnt, shoppade ljudanläggning till tvn, luftfuktare, nya hörlurar, längdskidsställ, vantar och så köpte jag spirulinaPulver på hälsokosten! 👌

funderar på att slänga ihop detta innan jag tar min morgonwalk... 

Härliga Juldagar!

Publicerad 2014-12-26 23:37:35 i Allmänt

Julafton, juldagen och annandagen har fladdrat förbi bland mat, familj och bitande kyla! 

I morse tog jag en promenad i -6 grader med Fredagspodden i lurarna, så skönt att röra på sig efter soffhäng och alldeles för mycket mat. 

Idag har vi varit på kalkonmiddag, hoppade potatisen och åt desto mer brysselkål, älskar brysselkål! 
Misteln i vårt hus... 

Sista jobbdagarna

Publicerad 2014-12-22 23:08:12 i Allmänt

Näst sista dagen innan julledigheten började i ilska. Min chef har betett sig illa inför min personal och lagt skulden på mig när jag inte var där, när jag ställde henne mot väggen drog hon tillbaka allt. Blir mörkrädd! Ska jag springa därifrån medan jag kan?! 

Vi skulle ha mysigt frukostmöte kan säga att jag satte skinkmackan i halsen. När vuxna personer på ett osmidigt sätt deklarerar att de avskyr mat och spottar ut fikabröd... Jag kunde inte hålla mig och sa att hen betedde sig värre än mina barn. Visst man kan inte gilla allt men vad hände med att vara diskret?!

Köpte sista klapparna på lunchen. Kom hem till Jansson och gravad lax. Har myst med glögg i soffan och tittat på Gifta första ögonblicket. Fascinerande! Väntar med spänning på nästa program!

Har gått till och från alla möten idag, fått ihop 10000 steg känns ok!


Atjoo

Publicerad 2014-12-21 16:03:26 i Allmänt

Jahopp det är bara finna sig i att näsan rinner och hostan river igen... Feber igår, bättre idag! 

Har shoppat de sista julklapparna och fixat lite mer julgodis. Var bara tvungen att göra Sebastiens marshmallows från morgonens Nyhetsmorgon på egenplockade jordgubbar! 
Snart ska jag rulla tryfflarna, en med konjak och en vanlig choklad... 


Fick avboka årets sista PT pass, hoppas kvickna till så det blir nåt mer pass i år annars är jag mer än nöjd med mina 291 pass och ett snitt på 5,5 pass/veckan! 👏👏👏

Gym, Jobb, igång

Publicerad 2014-12-18 01:08:06 i Allmänt

6.30 stod jag på gymmet i morse. Det var nån morgonträning med pensionärer där. Blev så full i skratt när två gubbar i 75+ tränade, den ena gjorde magövningar i TRX 65 reps medan den andra klängde sig upp och gjorde Chins som om han aldrig gjort annat. Å där låg jag och svettades över mina bollövningar 😂. 


Imorgon börjar jag 7.00, gymmet öppnar 8.00 och barnen ska hämtas 13.00, på kvällen när mannen kommer hem är det terminsavslutning på skolan för äldsta så det ser varken ut att bli gym eller löpning... 

Piggare barn- mer energi

Publicerad 2014-12-16 22:58:40 i Allmänt

Idag vaknade minsta svalare. Han har varit aktiv hela dagen. Meddelade att han ville vara sjuk för det är mysigt att vara hemma 😃 när jag försökte fråga om han mådde bättre. 

Jag har bakat & lagat god middag som tar lite tid laxqueneller som var på morgonens Mitt kök. Jag åt dem, såsen och blomkåls & broccolimos, dill och pepparrot👌.


När mannen kom hem stack jag ut och sprang. Det var snorhalt. Måste köpa dubbade skor om jag ska behålla benen hela! Så rollatortempo fick det ofrivilligt bli! 

Nähepp min tur att jobba imorgon, tänkte först hänga på låset på gymmet! Nice! 

Lyx och Vab

Publicerad 2014-12-16 12:07:41 i Allmänt

Hade en riktigt lyxig helg med shopping, restaurang x 2. Hotellövernattning och massa mys! Så kom vi hem och upptäckte att minsta som hostat hela helgen hade feber...

Stressigaste veckan för alla och bara jag som kan vabba. Bara ställa om, fördela ut arbete och stanna hemma. 

Har nu sett Emil i Lönneberga 7 gånger. Lär hinna med minst två gånger till idag 😉.

En av efterrätterna jag avnjutit i helgen vitchokladmousse, passionsfruktsorbet, maräng, lakrits, bär och honung... 😍

Praktexempel på fel...

Publicerad 2014-12-11 22:58:23 i Allmänt

Igår var jag hos psykologen. Vi pratade om att jag mår bättre, inte stressar lika mycket och har lärt mig och insett en hel del den här hösten.

Hade tid 16 hos PTn trodde jag så jag bestämde mig för att fixa handlingen till morgondagens frukostbjudning för 25 personer. 14.53 fick jag " Ses om 8 min" från PTn. Panik! Där stod jag med halvfull kundvagn! " Sätt fart" var hans order. Så jag satte fart och sladdade in på parkeringen 20 min senare. 

Han hade då satt ihop ett " spontanpass" med tunga vikter varvat med pulshöjare. Tempo Tempo Tempo! Tungt Tungt Tungt! 
Höll på att svimma men kul var det! 


Skiva banan. Toppa en skiva med jordnötssmör och hackade jordnötter. Lägg på en bananskiva. Doppa i choklad! Voilà! 

Huvudvärk och Treo

Publicerad 2014-12-09 21:36:20 i Allmänt

När jag la mig igår var huvudvärken fortfarande som ett spännband över huvudet. Tog en alvedonnoch sov 23-6.30. Fattade först inte vad det var som lät ( väckarklockan) . Det är grymt länge sedan jag sov en hel natt. 

Men huvudvärk smög sig på igen såfort jag klev ur sängen. Hade ett möte 8, nästa 9, nästa 10, nästa 11... Men vid 11 gav min kollega mig en Treo. Jag har aldrig tagit Treo förut. Så skeptisk började jag smutta på lösningen i glaset " äsch lägg av håll inte på och smutta- häll i dig". Så jag hällde i mig. Resten av dagen har varit utan huvudvärk och det håller fortfarande i sig. Vågade dock inte springa idag. Bihålorna är inte hundra. Men gymmar 4ggr denna vecka istället och går mycket 👍.

Grönt är skönt!

Publicerad 2014-12-08 22:55:30 i Allmänt


Idag fick jag hem min gröna smoothiesbok. Startade upp med en krämig variant på avokado, spenat, citron, ingefära, kokosmjölk, vaniljpulver och vatten. Len och mild! 

Rev av ett benpass på gymmet också här på kvällskvisten. Mycket skönt att komma iväg, har haft huvudvärk hela dagen idag. Vill inte släppa, känns som den hör till bihåleinflammationen. 

Tog en promenad ner på stan på lunchen, det lättade lite lite. Shoppade kläder till de två minsta. Fintröjor, skjorta och supermanslipsar. Höll på att smälla av när jag såg de små slipsarna för 49.50 på H&M. Klickade även hem varsin duffel till killarna. Gick genom Kappahl, Lindex, H&M och Cubus. Till killar finns bara täckjackor, en och annan med nån pälskrage men jag ville ha finjackor precis som dottern har ( i rosa fuskmocka med broderier köpt på Loppis för 80:-), så det fick bli nätet tillslut! 👍

Varför är jag så trött hela dagarna men när det väl är dags att sova hittar jag på hundra roligare saker att göra?!

Gym, Julbord & Bubbel

Publicerad 2014-12-07 22:45:54 i Allmänt

I lördags förmiddag entrade jag gymmet igen, körde ett lugnt pass med lagom lätta vikter. Skönt att använda musklerna! Nu börjar jag få löpabstinens  men får vänta till tisdag! 

Igår var vi på första julbordet för i år. Var SÅ sugen på julmat men blev tyvärr lite besviken... Inga finesser alls och inte en grönsak så långt ögat kunde nå- mimosasallad var väl det närmsta grönsaker jag hittade. Ser fram emot nästa julbord och främst vårat eget! Det innehåller både grönsaker och skaldjur!!!

Idag har jag varit på en avslappnande däjt med mina äldsta vänner, god mat, bubbelbad och massa skratt! 

Detta åt vi i fredags, egenmalda hamburgare med kålrotsstrips 👌

På G igen!

Publicerad 2014-12-04 22:30:00 i Allmänt

Två dagar totalt väck och en tredje på stapplande ben. Nu börjar jag känna mig piggare igen. Soffan har varit min bästa vän de här dagarna. Jag har sovit, tittat på Nyhetsmorgon, regeringskrisen och några playprogram. Har ni sett "Gifta vid första ögonblicket", vilken grej, fascinerande att titta på! Idag rullade Leila bakar och Leilas jul. Jag älskar matprogram! 

Drömmer mig bort till mitt framtida café i slottsmiljö, dignande kakbuffér av både  mjöl och sockerstinna Bakverk men även ett dignande bord av hälsosammare alternativ som ser lika lyxiga ut. Var tvungen att baka pepparkaksmuffin med apelsinfrosting utan gluten och vanligt socker!
Ljuvlig!!!😍

Provade även gluten och sockerfria pepparkakor men de smaka hö och åkte i soporna! Så kan det gå! 😂

Just nu är mitt största dilemma förstoppning, allt stilla sittande/liggande har orsakat brist på toan, iallafall åt ena hållet... Hoppas det löser sig imorgon! 😅



Ofrivillig ledighet

Publicerad 2014-12-02 09:29:15 i Allmänt

Vaknade i natt med ont i halva ansiktshalvan och ställde mig upp och höll på att svimma av huvudvärken. Bihåleinflammation.

Ligger nu i soffan med grönt te, massa tidningar jag inte orkat bläddra i och Nyhetsmorgon. 





Kan man vara pyntledig!

Publicerad 2014-12-01 22:20:43 i Allmänt

Det är snart 5 år sedan mamma dog och äntligen börjar julkänslorna komma tillbaka igen. Har känt motstånd till pynt, granar, pyssel och bak i flera år, men i år känner jag för att gå all in. 

Tiden sätter käppar i hjulen och jag känner mest för att ta ledigt fram till jul och bara pynta, pyssla och baka... 

Barnen har redan klätt granen den ser ut som hej kom och hjälp mig men de tycker den är SÅÅ vacker!  Och jag håller med, tänker att om några år är det inte en jäkel som vill vara med och klä granen utan jag kommer få stå där själv och sätta kulorna i raka rader och hänga glitter åt vilket håll jag vill och inte en jäkel kommer att tycka att den är det vackraste de sett. 



Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela