55 kilo

Träning, kost, familjeliv & livets sorger, glädjeämnen & njutningar!

Stressdagar, TomTom och gomat!

Publicerad 2014-09-30 21:52:37 i Allmänt

Usch vilket tempo jag är inne i igen. Möte avlöser möte, hinner varken förbereda eller planera. Min chef är sjuk, får inga säkra svar, allt känns osäkert och hänger i luften vilket skapar en oro.

Tog lunch hemma idag bara för att få andas ut 30 min. Ska bli skönt att träffa min samtalskontakt på torsdag igen. Har flera punkter jag behöver ventilera.

Väl hemma hade jag 35 min på mig att laga klart maten som mannen påbörjat men behövde överge för att hinna uträtta ett ärende. Och äta. Som tur var hade jag förberett igår. Laxbiffar med mangosalsa och sallad. Ljuvligt gott!
 Sen iväg på föräldramöte med efterföljande säkerhetsutbildning. Promenad dit & hem för att hinna få ihop en godkänd mängd steg. 

Idag kom min nya pulsklocka:

Har inte hunnit starta den. Hoppas hinna imorgon kväll. Imorgon har jag däjt med min PT efter jobbet sen blir det soffan!!! På torsdag SKA jag springa, längtar!!!

+0,5 kg

Publicerad 2014-09-29 17:20:12 i Allmänt

Imorse var det " utvägning" efter semestern. Jag hade lyckats gå upp 0,5 kg på semestern. Måste säga att jag är svindlande stolt över mig själv! Även om jag inte skött mig exemplariskt har jag ändå hittat en semesterbalans! Underbart! 

Ikväll blir det benträning på gymmet! Tjoho!



Jagad av hundar

Publicerad 2014-09-26 21:31:58 i Allmänt

I morse tänkte jag springa 8 km & tanken var att springa 4 km på en känd väg och sen vända. Vid 3,2 km sprang jag förbi en gård och fick syn på en vakthund som sprang löst. Jag tvärvände och sprang i ett rasande tempo tillbaka. Det blev inga 8 km men lite mer än 6 km. Sen hämtade jag sonen och vi gick och köpte bröd. 

Det har varit mulet här idag och stranden har inte lockat. Vi åkte till närmsta stad där vi gick i naturparken. Sköldpaddor som simmar, höns, ankor och påfåglar som går omkring. I ett hus fanns nykläckta kycklingar.

Vi stannade till i en by vi bott i tidigare och åt lunch innan vi åkte hem och la oss en stund vid poolen. 

Nu på kvällen åkte man och två barn på fotboll. Jag blev kvar med ett barn och vi har myst på restaurang, lekparken sant shoppade lite på en supermarket som han lekt med tills nyss då det var hög tid att stoppa ner honom i sängen. 

Jag är också jättetrött och har lagt mig för att läsa!

Imorgon blir det PW och styrka! 💪

Efter jogg

Publicerad 2014-09-25 09:46:17 i Allmänt

Sitter på balkongen. Pustar ut med vatten & te efter 2,5 km PW för att väcka kroppen följt av 4,5 km löpning. 
Köpte frukostbröd påvägen, har gjort frukost, duschat och ännu sover familjen!


Det blev sent igår efter en dag på stranden, en lunch på woken ( lämnade in kyckling & räkor och ett berg av grönsaker till han som wokade). Ett stopp vid poolen och på kvällen restaurangbesök med grillad oxfilé på heta stenar.
Jag har inte skött kosten perfekt, men jag har skött mig bra. Hoppat över glass och efterrätter och tagit en löptur varje morgon. Kroppen känns i samma skick som när jag åkte. Mitt mål var att hålla vikten denna veckan och det kommer jag klara av! 👍

Matdag till historien

Publicerad 2014-09-23 06:57:48 i Allmänt

Gårdagens Matdag går nog till historien. 

Började dagen med en 5 km joggingtur och lite styrka. Vilket kändes 👍 för kropp och själ. 

Tanken på stranden grusades rätt fort då det började regna. Så vi åkte till ett shoppingcentra där barnen gick på tivoli. Sedan gick vi på ett pastabuffé ställe med inbyggt lekland. 
Trodde det på sin höjd skulle finnas tre fyra pasta sorter med en tre fyra såser till. Det fanns ALLT du kan tänka dig, alla jordens pasta, pizza, lasagner, hamburgare, fisk, kött, räkor och en hel vägg full med olika sallader och grönsaker och inte nog med det fanns det efterrätter till förbannelse. Mjukglassmaskin med olika strössel, kolasås och chokladsås. Och vin, öl, läsk!

Jag har aldrig sett något liknande, barnen var fullkomligt i himlen och faktiskt vi vuxna med. Även om jag sållade grovt och inte åt så mycket som jag kunnat blev det helt klart en hel dagsranson kalorier i ett nafs. 

Idag återgår vi till ordningen med shakefrukost och måltidsbar till lunch och ikväll grillar vi på takterrassen! 

Resdag

Publicerad 2014-09-21 22:28:09 i Allmänt

Vi är äntligen framme i 30 grader värme! Spenderade eftermiddagen vid poolen och på takterrassen. Barnen roade sig i bubbelpoolen. 

Jag fick med nöd och näppe igenom min tillagade äpple & Kanelgröt genom väskkontrollen. Men tur var det att det gick. Planet blev försenat så innan gröten var i magen var klockan 10.30. & innan en bar slank i till lunch var klockan 15.00. Åt lite frukt vid 17 snåret och var rätt hungrig när vi kom till restaurangen vid 20. Åt Fajitas med kyckling och grönsaker, tomatsås, guacamole & gräddfil! Supergott! 

Nu sover barnen och jag pustar ut på balkongen med en kopp te. Imorgon startar dagen med löpning! 👍

59 kilo

Publicerad 2014-09-20 19:33:46 i Allmänt

Plötsligt händer det! Imorse stod vågen på 59 kilo!!! Jag firade genom att sticka ut & springa milen. 

Bakade scones utan gluten, socker och mjölk när jag kom hem, som jag avnjöt med ost ( låg fetthalt) tomat & grapefrukt och kiwi till. 

Idag har jag packat inför semesterresan och plockat här hemma. Tog en promenad med min ljudbok på sen eftermiddag innan jag lagade oxfilé med sparris, svamp och en tomatsallad! 

Nu blir det soffa & mys resten av kvällen! Upp med tuppen imorgon för att hoppa på planer till varmare breddgrader! 🌞 

Provade bikinisar idag och mina " smalisjeans", det var på håret att de gick att stänga. Slängde tjockisjeansen som blivit för stora!👍

Morgonstund har guld i mun

Publicerad 2014-09-19 17:13:18 i Allmänt

Barnen är hos svärföräldrarna & därmed kunde jag sticka ut på en PW före jobbet, helt underbart! Dimman låg tät och jag drog på tunn dunjacka, vantar och mössa och stack iväg med Hemma hos Gry i lurarna. Bästa starten på dagen!

Laddade ur mig på ett möte där folk tycker sig vilja få allt serverat men inte se sin egen del i det hela. Gnäll, gnäll, gnäll men inget som de kan påverka -pytsan,lät dem få veta var skåpet ska stå!

Slutade tidigt idag och passade på att lyfta lite på gymmet innan jag åkte hem och svängde ihop en omelett. Jag valde faktiskt mellan att köpa sushi eller åka hem och laga något. Omelett lockade mer! 👍

Såg att Fredagspodden kommit ut och eftersom träningskläder fortfarande satt på tog jag en sväng till, solen värme så skönt och efter podden började jag på en ny Bok som jag inte riktigt ville sluta så det blev 10 km PW. 

Nu latar jag mig välförtjänt i soffan. Har skickat efter information om kurser jag funderar på. Livet ser ut att kunna förändras inom kort och därmed kommer ekonomiskt utrymme för att betala en utbildning + ta tjänstledigt för den finnas... Kollar olika alternativ.

Ikväll är det bara jag & mannen. Jag har köpt hem Hjortfilé och tänkte precis förbereda rödbetor och morötter i ugn och så blir det stekta kantareller till😋. 

Efter att jag började äta mat i tisdags har jag totalt tappat 1,6 kg. Helt otroligt!!! 👏👏👏

Bild från em PWn

Restaurang besök

Publicerad 2014-09-18 22:36:45 i Allmänt

Idag var det dags att jobba igen, tog en lugn start på dagen och knallade in på kontoret vid 9 snåret. 

Fick en lucka i kalendern och gick och tränade på gymmet på lunchen. Tror ni inte jag kommer samtidigt som mitt ex. Han har tydligen börjar där och brukar träna på lunchen ibland. Jahaja! Typiskt!
Jag körde ett av mina PT- program och sen gick jag tillbaka till jobbet & åt en shake och ett halvt äpple med några kollegor. 

Höll i två möten och när jag kom hem valde jag mellan en PW och ta bilen till Restaurangen eller gå till och från restaurangen. PW är beroendeframkallande så i med lurarna på med Storytel och iväg 55 min. Dusch och iväg med bil ( anledning att inte dricka vin)!

Valde kalvfilé med sallad och rödvinssås på restaurangen, mineralvatten till. Gott! Och trevligt sällskap av en kompis jag brukade träffa innan barnen & nu har vi tagit upp kontakten igen.

En bra dag! 👍

Kroppen svarar direkt

Publicerad 2014-09-17 20:57:34 i Allmänt

Ställde mig på vågen imorse #poff# minus 1 kg sådär över en natt. Kroppen verkar gilla mat! 

Jag får numer äta 200 kcal frukost och lunch om jag vill, så imorse åt jag mera bär till gröten och till lunchen la jag oxå till lite grönsaker men då orkade jag inte hela soppan 😃. Magsäcken är väl inte så stor längre. Men höll mig mätt längre.

Melliset har jag delat på 2, 1/2 handflata proteiner på em och 1 knytnäve frukt. Idag blev det ugnsbakat äpple och lätt kvarg. På kvällen 1/2 handflata keso med 1 knytnäve fruktsallad. 

Middag åt jag kycklingfilé med wokgrönsaker gjorde en sås på soja, risvinäger, sesamolja, sambalolek och vitlök som jag tog några teskedar av. Gudomligt gott! 

Två PW har det blivit idag och totalt 20000 steg. Har Vabbat idag och känner ett tryck över bröstet, så jag vågade inte springa.

Möte Itrim

Publicerad 2014-09-16 22:00:18 i Allmänt

Hade ett möte med min hälsorådgivare på Itrim idag, tyckte tyvärr att det kändes bortkastat. Tanken var att vi skulle göra en plan för min semesterresa, men det kändes som att jag fick upprepa allt jag sagt förra gången. Han hade inte förberett sig innan, för mig känns det oproffsigt.
Det enda vettiga jag fick ut av mötet var att jag får börja äta två mål om dagen. Jag kommer välja middag och kvällsmellis i de flesta fall och lunch och mellis i undantagsfall. Jag kommer dela mitt eftermiddags och kvällsmellis så jag får 5 mål/dag istället för 4. Det är inte ok för min kropp att springa flera kilometer och inte fylla på med mer energi efteråt. 

Fettprocenten hade sjunkit till 28%. Skulle vilja ligga på 20-25% men fett går ju jobba bort även när vikten är stabil. 

Ikväll åt jag chiaplättar med fruktsallad till middag. Gott & nyttigt! 

Jag räknar verkligen ner till semestern. 1 vecka i sol och värme ska verkligen bli underbart! 

Lyssna på kroppen

Publicerad 2014-09-15 21:23:29 i Allmänt

Egentligen var det intervaller på löpschemat idag. Men eftersom jag fortfarande har tokmens och har haft ont och känt mig " mensig" hela dagen så valde jag att lyssna på kroppen. 

Jag tog mig ett " myspass" och joggade dit kropp och knopp ville i ett tempo där kroppen fick bestämma. 8,5 km i 6.20 tempo, helskönt! Ökade när jag kände mig stark, saktade av när jag kände att det tog emot. Ingen maxpuls utan njutpuls! Enormt skönt pass!!!

Imorgon har jag en träff med hälsorådgivaren igen med vägning. Om min hemmavåg stämmer kommer jag bli besviken. Vi får se!

Mens och viktnedgång

Publicerad 2014-09-14 22:13:05 i Allmänt

Efter allt strul efter hormonspiraljäveln som jag tog ut pga blödningar och ett hiskeligt humör. Byte av p-piller, det ena jag mådde bra av men hade stänkblödningar och det andra jag inte hade stänkblödningar men inte mådde bra utav. Har jag och min barnmorska kommit överens om att jag helt enkelt behöver blöda, inte varje månad men åtminstone varannan. 

Idag är en blödardag. Kramp i magen, svullen, sötsugen! 

Tänker inte ställa mig på vågen för jag VET att den pekar uppåt pga vätska. På onsdag kan jag kliva upp igen. Tyvärr har jag vägningsdag på Itrim på tisdag, får se hur det kommer gå! 

Valsöndag!

Publicerad 2014-09-14 21:13:41 i Allmänt

Började såklart dagen med en PW. Har fastnat för Maratonpodden och lyssnade på Colting idag. När jag går gillar jag att lyssna på Poddar men springer gör jag till musik. Min favoritlisra är bara 40 min lång, måste lägga till några låtar till på den så jag slipper fippla med mobilen mitt i passet.

Efter frukost åkte vi och röstade såklart, lång kö, men bra att så många som bara kan röstar! 

Vi har varit ute i solen idag, varit vid havet där familjen åt lunch och lekt i en stor fin lekpark. Om en vecka är vi i 30 graders värme! Längtar!!!




Startar helgen med Milen

Publicerad 2014-09-13 09:31:46 i Allmänt

Milen är egentligen min favoritdistans. Men jag de senaste åren varit lite för tung för att knän och höfter ska hålla nöta milen, minst 1g/v. 

Men idag var det dags igen. Innan frukost för det var de som passade familj och lördagsplaner. Det gick ok, inte bra, men ok! Första 5 km är snabba sen dör jag mellan 5-7km och kommer igång igen de sista tre. Bara öva, öva, öva! Ska köra ett milprogram efter semestern och med tanke på vilka resultat 5 km programmet gett så har jag höga förväntningar! 

Att träna med barn!

Publicerad 2014-09-12 13:45:53 i Allmänt

Ledig dag! En dag med barnen! 

Efter att vi varit och veckohandlat gick jag och barnen ner på ett nybyggt område i närheten. De hade cyklarna med och jag sprang. Fram och tillbaka x 3 medan de cyklade i området ( ej inflyttat, ej biltrafik) under tiden och hejade när vi möttes! 

5 km fick jag ihop på 28.44. Det tar sig 😅 och då värmde jag upp 10 min i 6 km tempo! Är så NÖJD! 


Nu ska vi göra det de vill göra: ta med fika till lekparken 👍. 

Gruppträff

Publicerad 2014-09-11 22:16:50 i Allmänt

Idag var första träffen med Itrim. Jag hade föreställt mig en grupp kvinnor i olika storlekar, men det var övervägande män. En liten besvikelse.
Jag är nog lite bränd efter att ha bantat med min man, kommer ihåg 2005 när vi skulle köra GI, på två veckor rasade han ÅTTA kilo, själv blev jag förstoppad och gick UPP TVÅ kilo. 🙈

Men jag hamnade vid ett bra bord och det kändes som vi konectade bra. Ska bli spännande att följa gruppen detta år! 

Avslutade arbetsdagen en timme tidigare, jag är ledig imorgon så jag skrev en " to do" lista innan jag gick för att lättare kunna släppa jobbet, väl hemma tog jag ett samtal- en rådgivning som inte kändes som den kunde vänta till på måndag. 

Sen satte jag Maratonpodden och Evy Palm i lurarna och gick på en 55 min PW. Kom hem, duschade, åt en soppa & gick sen ner till Itrim. Idag har jag skrapat ihop 21700 steg! 👏

Är nu en smula mör i benen så det får bli Topphälsa och sängen! Godnatt! 

Armar/Axlar & själen

Publicerad 2014-09-10 21:44:16 i Allmänt

Idag har jag varit hos min härliga samtalskontakt igen. Vi har bokat in 1g/v fram till jul. Känner mig alltid stärkt när jag kommer därifrån. Jag får hjälp i mitt jobb, för att inte hamna i en utmattningsdepression. 

Redan efter första mötet fick hon mig att känna mig bättre, från att vakna med panik till att fortfarande vakna men känna mig tom. Hon vill att vi ska komma till att tomrummet ska fyllas med energi! Det ser jag fram emot!

Frukost intogs på möte, lunch och mellis i bilen. 

Efter jobbet hade jag träningsdäjt och vi körde armar och axlar och avslutade med mage. Kommer kännas fint i överkroppen imorgon 😅. 

Imorgon har jag min första gruppträff med Itrim, ska bli så spännande att se vilka jag kommer hamna i samma grupp som och hur det kommer att vara och kännas! 

Såg precis ett klipp från Nyhetsmorgon om Friendly Food, Gud så gott allt såg ut, måste in och läsa recepten!!!!

Nu får du faktiskt lov och ta en bulle!!!

Publicerad 2014-09-09 21:50:41 i Allmänt

Att inte äta onyttigheter sticker i mångas ögon. Jag kan säga att jag inte kommer undvika allt onyttigt framöver, MEN jag vill välja själv när JAG äter onyttigt och VAD. 

Under en viktnedgång kan en bulle förstöra en hel veckas arbete för mig. 
Det var efter barnen jag åt LCHF under ca 6 mån,vilket fungerade bra. Men någonstans mitt i denna period kom en barnledig vän hem till mig med en påse bullar och chokladbollar a la café storlek. Hon menade på att nu var jag tvungen att äta, jag hade varit så "duktig" så nu fick det vara nog. Jag åt både bulle och chokladbollar, med en klump i magen om misslyckande och äckelkänslor över att jag inte kunde säga nej. Efteråt satt hon med ett flin, jag tolkade det som att hon var nöjd över att ha fått mig att misslyckas. Jag ser ofta den minen i samband med att jag äter onyttigt i hennes sällskap. Men hädanefter väljer jag mina tillfällen själv. 

Löpdags

Publicerad 2014-09-09 21:16:00 i Allmänt

Idag bytte jag om på jobbet och åkte direkt till spåret där jag körde ett intervallpass. Är fortfarande sjukt nöjd med hur stark och lätt jag känner mig under löpningen. 

Intervaller är alltid intervaller idag var det 2 minutare x 10 som brände i bröstet, kör man sina intervaller på Max blir de aldrig lättare, de ska inte bli lättare. 

Efterjoggen är alltid skönast, då känner jag mig snabb, stark med världens största lungor och lättaste ben! 

Älskar verkligen löpning. Jag som sprang min första 5 km när jag var 29 år 😅. Jag trodde inte jag kunde springa- ALLA kan springa. Mitt längsta löppass var 20 km. Efter nästa års Tjejklassiker ska jag satsa på en halvmara. Nästa år ska jag nöta elljusspåret inför Lidingömilen. 

I år är jag endast anmäld till ett lopp- Stockholm tunnel run. Det har känts som ett stort ok över mina axlar men nu sjutton börjar det kännas riktigt kul! 

Nu får du bromsa viktnedgången!

Publicerad 2014-09-08 21:10:08 i Allmänt

Exakt de orden fick jag höra idag från min chef av alla människor. Som själv pratar om att vilja tappa ett par kilon. 

Det är ju inte direkt så att jag ligger på gränsen till undervikt. Snarare balanserar på tråden mellan normalvikt/övervikt. 

Jag har ju gjort den här resan förut. Men ärligt så hade jag glömt bort hur andra personer tycker sig ha rätt att tycka. 

Varför inte glädjas när något går bra? Jag har kämpat i TVÅ år med min vikt som ändå bara ökat och ökat, nu äntligen har det vänt och jag börjar känna mig snygg, stolt och snabb igen - istället för obekväm, missnöjd och orkeslös. 

Jag ler fortfarande av tanken på känslan i kroppen under helgens löppass! 

Gröt, soppor och Shakes slinker ner galant denna veckan. Jag är inte hungrig, inte övermätt, jag är nöjd! 

Den Svenska Avundsjukan

Publicerad 2014-09-07 20:48:49 i Allmänt

Jag vet inte hur många gånger jag som överviktig fått höra att jag är tjock, har fet mage eller för stor rumpa. 

Men det jag glömt bort är pekpinnarna när man börjar bli smal. " Nu får du inte gå ner mer" va? Säger vem? Och vad har du med det att göra?! Eller som idag " Akta dig så inte tuttarna försvinner helt de har verkligen blivit små". Eh? Är det bättre att vara överviktig med tuttar än normalviktig med små tuttar? Vill alla ha stora tuttar? Vad har hen med mina tuttar att göra??? 
Är jättenöjda med mina bröst - små och behändiga, lagom stora vid träning och om jag nån gång vill puffa upp dem har jag utmärkta bh:ar till hjälp. Varför klanka ner på någon som gör något bra för sig själv? När de som talar i dessa fall stått där överviktiga själva och talat om att på MÅNDAG ska jag börja banta!! Men idag ska jag unna mig bröd, pizza och lösgodis för det kommer jag inte få äta på JÄTTELÄNGE, eller typ tills på fredag då bantningen skiter sig om ens den håller så länge. 

De personerna har ännu inte bestämt sig på allvar. Det är mer bekvämt att vara överviktig och få äta pizza och godis. Men var nöjd med det då! Men klanka inte ner på andra som inte vill äta pizza!

Jag lovar Er, jag kommer aldrig kunna väga 55kg om jag inte ändrar något i mitt liv. Dvs maten! Jag kommer också att äta pizza, kanelbullar och lösgodis, men jag kommer att få välja. Jag kommer inte kunna äta allt på samma dag, inte ens samma vecka och det kommer kosta mig i form av träning. Är pizzan så god att den är värd att vara överviktig- ÄT men NJUT också! 
Är pizzan så god att jag sticker ut på ett långpass? Nja då väljer jag hellre en mindre bit eller något annat. 
Jag kommer LÄTT springa milen för några bitar lösgodis eller en liten skål chips,men inte varje vecka! Och det kommer även kräva en bra vecka med mat och motion innan och en bra vecka mat och motion efter. Det är INGEN som kan gå ner i vikt och behålla vikten utan att ändra något. Om ni inte är beredda att ändra något- var nöjd med hur du är idag! Går inte det? Tänk igenom saken en gång till! 

Powerhelg!

Publicerad 2014-09-07 20:33:15 i Allmänt

Vilkenhärlig träningshelg! 

Morgon PW både lördag och söndag och ett löppass både lördag och söndag! ( imorgon SKA jag till gymmet jag lovar). Det är så KUL att springa när kroppen är lättare och med på noterna. 

Slog årsrekordet på 5:an två gånger. 29.03 i lördags 28.51 idag!!! Mitt PB är 24:45 men det har jag bara klarat en gång och sen inte varit i närheten, men det finns med i bakhuvudet, ska göra det igen inom kort 😅. 5:an på 25 som normaltid och 10:an på 50-55 vore drömmen! 



Ett delmål nått!

Publicerad 2014-09-06 09:48:04 i Allmänt

Idag stod vågen på 61,1. Det har den inte visat på två år - sedan dagen jag bytte karriär & istället började ägna mig åt stress, möten, stress & möten... 

Firade med en morgon PW som jag ska toppa med ett löppass i eftermiddag! 👍💪

Dag 5

Publicerad 2014-09-05 21:14:54 i Allmänt

I morse bjöd jag arbetskamrater på frukost. Nybakt bröd med pålägg, grönsaker, frukt och en godisbit. 
Själv åt jag gröt. 

"Du har blivit så smal" fick jag höra idag. Känns skönt efter allt slit och en puff i rätt riktning till kommande veckor. Två veckor rivstart kvar!

Idag har allt känts lättare igen, inte ens pizzan lockade mer än soppan vid middagen. 

Vid lunch hämtade jag barnen, vi tog en timmes promenad,  sen ville de åka till godisbutiken vilket vi gjorde. 
Ett lugnt besök. ( Vissa besök har varit smått kaotiska) Och inte alltför stora påsar med hem till barnen. Men de lär ändå räcka i tre veckor. Här är själva plockandes av godis höjdpunkten, ställer jag en godisskål bredvid en tallrik yoghurt väljer sonen yoghurten. Men han vill ändå köpa godis som sina syskon. 

I helgen behöver jag lägga två timmar per dag på träning. Har bara sprungit en gång och inte styrketränar alls denna veckan, men gått över 10000 steg per dag. Så morgon PWs, ett löppass och ett besök på gymmet får det bli. 

Eftersom jag har beredskap till måndag morgon blir det en lugn helg( om inte telefonen ringer) har köpt vårlökar jag tänkt gräva ner. Har redan hunnit rensa halva stora rabatten idag och har andra halvan + 1 mindre +1 liten kvar i helgen. Ska erkänna att jag inte rensat sedan förra året så det finns att göra... 


Dag 4

Publicerad 2014-09-04 20:26:59 i Allmänt

Hade ett stort möte imorse, ett sånt det inte lämpar sig att dra fram varken shake eller en burk med gröt. Det serverades frukt, kaffe och te innan så en kopp te fick det bli Och så blev en chokladshake kl.10 när mötet var slut. 

Vi fick höra en fantastisk historia om ensamkommande flykting barn. Men jag kan inte låta bli att undra hur vi fortfarande kan ge våra äldre den näringsfattiga mat de får och den kvalitén på vård pga dålig ekonomin de har tilldelats. 

Jobbade som en iller fram till lunch. Åt gröt, drack 0,5l vatten till. 

Möten hela eftermiddagen. En shake i bilen till dotterns aktivitet. Inte hemma förrän 19, hungrig som en varg. Soppan kändes som en droppe i havet. Magen pajade efter soppan och jag har suttit på toa fram tills nu. Den gör inte ont men det är full fart om man säger så...

Nu känns magen som ett stort hungrigt hål. Så jag kommer dricka te och ta en extra shake idag. Jag kan inte lägga mig såhär.... Hoppas morgondagen är en lugnare och mindre hungrig dag!

Man och barn ska göra hemmagjord pizza, jag ska äta...soppa! 

Ärligt är jag mer sugen på kyckling med ugnsbakade rotfrukter och fetaost än pizza. Jag skulle kunna tänka mig en kebabsallad. Eller en köttbit med sallad... Så soppa blir helt ok imorgon! 

Dag 3

Publicerad 2014-09-03 19:51:03 i Allmänt

En tung dag. Inte matmässigt, hade med mig min kylväska. Färdig gröt med bär till morgonmötet. Färdig shake till lunchen i bilen och mellis även den i bilen. Soppa hemma. 

Var hos min jobbcoach idag 1,5h. Satt där med sprängande huvudvärk. Tillslut flöt bakgrunden och coachen ihop och jag hade svårt att hålla fokus vilket hon såg. Hon sa mycket bra saker idag och när jag gick därifrån hade huvudvärken släppt. 

Åkte förbi mamma på hemvägen. Med det menar jag att jag besökte kyrkogården. Satte höstliga blommor i en grön plastvas. Det är inte ofta jag är där, känner mer närvaro med henne ute i naturen, men vissa dagar är det skönt att åka dit. Till lugnet. Till eftertanken. Hämta energi och styrka. 

När jag kom hem avbokade jag gympasset och tog en PW i 20 grader sol. Själavård! 

Dag 2

Publicerad 2014-09-02 20:55:22 i Allmänt

Ledig idag med barnen. Att strosa runt hemma småhungrig och stundtals rastlös är alltid en utmaning. Men idag gick det riktigt bra! 

Vi tog sovmorgon till 8.30, troligtvis efterdyningar av helgens festligheter. 

Sen har vi handlat mat, varit en sväng på leksaks, djur och blomaffären. Stekt 4 satser pannkakor till familjen ( jag använder dinkelmjöl och har i 2-3 extra ägg för ökat protein),barnen äter keso och mosade bär till 👍.

Barnen lekte efter lunchen och jag satt och läste en stund innan jag började rensa köksskåpen. 1 ICA kasse gammalt mjöl, hårt bröd och gryn slängdes och lådorna dammsögs & är nu i ordning! 

Sen tog vi en promenad till lekparken. När man & barn åt middag valde jag att ta en PW. Åt min kycklingsoppa när jag kom hem. 

Imorgon jobbar jag inte på kontoret, gäller att planera och ta med lilla kylväskan med färdigblandade Shakes! 



Stegräknaren visar idag 12 200 steg! 

Löppass

Publicerad 2014-09-02 08:43:24 i Allmänt

Hjälpte kroppen på traven att tömma depåerna och komma ner i ketos. 

Stod ombytt och klar när mannen kom hem och stack ut på en runda som även innehöll 14 st backintervaller. Rev skönt i kroppen!

Aldrig känner man sig så stark och snabb som på hemvägen efter ett pass intervaller! 👍

Börjar nu dag 2 med Äpple & Kanelgröt med mer kanel och 1 kiwi ( fått tillåtelse att ersätta minimjölken med bär eller kiwi). 



Dag 1

Publicerad 2014-09-01 15:29:50 i Allmänt

Måndag, rivstart och jag började med att tacka nej! Till en pistaschlängd till morgonfikat, en utelunch på en iof taskig restaurang till lunch... 

Och det känns bra! Är fortfarande TRÖTT efter helgens bravader och fryser! Värmer mig nu med en kopp te!

Jag var på en föreläsning om kost och balans som var så himla bra, fick lära mig att tänka att jag FÅR äta men BARA det som jag inte kan vara utan. En pistaschlängd kan jag vara utan och en restauranglunch kan jag vara utan. 

 Har nu tre rivstartsveckor på mig att fundera på vad jag INTE kan vara utan! 

Jag vet att vardagsfrukosten inte spelar så stor roll, den ska vara smidig och kunna intas både i fikarummet eller på ett möte med okända personer, men en lördag/söndagfrukost efter en skön PW har mer betydelse... 

Choklad kan jag vara utan, men en påse lösgodis ska jag ta mig en funderare över... Innehåller ju bara skit, men känslan... Hm...

Nybakt bröd är min akilleshäl, men det gör jag nog bäst i att vara utan för att inte tappa kontrollen...

Kvällens gymträning med min kompis blev inställd jag är inte tillräckligt sugen på att lyfta vikter ( fortfarande träningsvärk efter lördagens pass) så att jag kommer ta mig dit själv,men jag ska ta en PW eller möjligen en löptur istället.



150 kcal med Chokladsmak. Helt ok!!! 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela