55 kilo

Träning, kost, familjeliv & livets sorger, glädjeämnen & njutningar!

Fight mot matjävulen!

Publicerad 2014-07-31 20:47:53 i Allmänt

Idag har varit en enda stor kamp mot dalande blodsocker och hungerkänslor. 

Tänk vad lite mera och inte helt rätt mat kan göra! 

Minst var femte minut har jag fått stoppa mig själv från tankar om mjölkchoklad, chips & nybakat bröd.. Men jag klarade av det!!! Jag är så sjukt stolt över mig själv!!!

Bars har varit mina livlinor idag. 1/2 efter lunch och 1/2 efter em PWn då jag flera gånger var beredd att lägga mig i gräset & vila men jag härdade ut, njöt av halva baren & 0,5 l vatten när jag kom hem. 

Summa summarum har jag endast +100 kcal mer än jag tänkt idag! För bara några veckor sedan hade det varit minst 1000 kcal, mer ärligt 2000 kcal för mycket en sån här dag! 

Väntar nu på att klockan ska slå 21 så jag kan njuta min tekopp & shake- imorgon hoppas jag innerligt är en lättare dag!!!


Restaurangbesök

Publicerad 2014-07-31 11:40:23 i Allmänt

Efter gårdagens inlägg så blev jag illamående och några räkor till mellis blev det inte tal om. Jag tog en till PW, illamåendet släppte och det enda jag var sugen på var en bar så det fick det bli!

Vi cyklade ner till Restaurangen. Jag åt getost till förrätt med lite sallad & honung. Till varmrätt åt jag oxrevben, köttet var så mört att det föll isär när jag nuddade med gaffeln, och inte alls fett ( såsom grisrevben), tänkte mängd i form av min handflata när jag åt & lämnade resten. Jag puttade bort mandelpotatis som låg på tallriken men åt grillade padrons ( som små paprikor) & gulbetan som serverades till. Till efterrätt delade vi på en ostplanka, små bitar starka ostar och en kompott på tranbär & sultanrussin. Kände mig nöjd men inte proppmätt när jag åkte därifrån!

Onsdag

Publicerad 2014-07-30 13:15:18 i Allmänt

Jag är ledig idag och det är en utmaning i sig, ledig och själv är ofta förknippat med att " unna sig". Även om varannan minut hittills har gått till att tänka på mat så har jag gjort kloka val. Jag vet att ikväll ska jag & mannen på restaurang och även om jag gör kloka val kommer energiintaget öka drastiskt mot vanliga dagar. 

Började såklart dagen med en PW på 65 min ( hade sällskap då tar vi en annan runda än när jag går själv, dels för att mitt sällskap har problem med benhinnorna och inte kan gå på asfalt och dels för att jag är hundrädd och inte vill gå den rundan själv andra dagar, antal kalorier brukar bli detsamma på båda rundorna enligt pulsklockan). 

Åt en skiva dinkelbröd (eget 104 kcal/skiva på 40 g). & ett kokt ägg till, massa vatten och te. Höll mig bra på detta och vid 12.40 gjorde jag min lunch:

Efter att ha ätit såhär mycket:

Så var jag propomätt. Jag har ingen anledning att provocera och töja ut min magsäck igen så jag ställde in detta i kylen och tänkte ta det som mellis istället. 

Det är skrämmande att tänka vilka mängder jag tidigare ätit och hur mycket jag fortsatt trycka in även fast magen sagt att den är mätt. 

Tisdag

Publicerad 2014-07-29 22:26:19 i Allmänt

Dagen började återigen med en PW på 65 min. Var ändå på jobbet 7.15. 

En vän ringde och frågade om jag hade tid att luncha idag, valde ett bekant ställe som jag vet har bra och goda sallader. Så det blev en fräsch sallad med räkor & lite hyvlad parmesan över. Bad dem plocka bort krutonger och dressing. Om de ligger på tallriken så slinker de ner om de aldrig kommer till tallriken så saknas det inte. Det gäller att hitta knep som funkar för mig! 

Kvällen har spenderats borta men jag valde en bar vid middagstid vilket passade för aktiviteten och när jag kom hem vid 21 blev det min vanliga shake och tekopp! 

I boken jag fick lånade hittade jag detta, precis DIT jag vill nå när jag är klar! 


Lån!

Publicerad 2014-07-29 11:10:48 i Allmänt

En kollega som gått ned 20 kg med Itrim hade idag med sig hennes livlinor. Två böcker som jag får låna. Älskar att läsa om vikt och hälsa så det här blir perfekt! 



Måndag

Publicerad 2014-07-29 10:36:50 i Allmänt

Eftersom jag inte längre kör bara Itrimmat kommer jag inte fortsätta räkna dagar. 

Igår gick jag upp med mannen vid halv sex och tog en promenad på 60 min. På lunchen åkte jag och bytte två kartonger soppa mot Hot moral som innehåller 200 kcal/portion. Perfekt att ha som lunch här på jobbet. Pasta, couscous och Chili sin Carne fick följa med. Tog även två paket bars för senare bruk. 

Åt pastan till lunch, god smak & härligt att få tugga något. 

Väl hemma tog jag ännu en PW men efter halva sträckan (totalt 6 km), fick jag för mig att springa, så det gjorde jag. Gick lite trögt i början men sen lossnade det och flöt på bra.

På kvällen grillade vi Ryggbiff och åt med sallad & 25g getost! Underbart gott!!! Bakade även ett kalljäst dinkelbröd som var ljuvligt, en liten tunn skiva fick åka ner i magen av det!



Frukost: äpple och Kanelgröt 145 kcal hallon 30 kcal
Lunch : Pasta Hot meal 200 kcal
Middag: Ryggbiff 190kcal Sallad 100 kcal getost 55kcal, dinkelbröd 105 kcal.
Mellis: Shake 150 kcal

Totalt:975kcal
Träning:-700 kcal
Netto:+275kcal

Folk som påverkar vikten

Publicerad 2014-07-28 15:47:43 i Allmänt

Det finns de som påverkar min vikt och mitt ätande. 

En är en föredetta nära vän, numera mer vän. Hon var/är en kraftigt överviktig tjej med obalanserat blodsocker. Får hon inte mat/glass/godis var tredje timme så blir hon flyförbannad. Spm äter Utan gränser. Vi träffades alltid över något att äta, till att börja med fredagsmys med popcorn och ostbågar som sedan eskalerade till stora buffébord av snacks, godis, glass och kakor. Som sedan blev kebabtallrikar, pizzor & mera glass & godis. Vi drev varandra till att äta och äta mera. 

Den andra är en familjemedlem hen har alltid varit pinnsmal och velat att omvärlden ska tro att hen kan äta ALLT, jämt utan att lägga på sig. Som kallar alla andra med något extra kilo för tjocka. Som retas om övervikt och tjocka rumpor. Men som triggar andra att äta mer och mer. När man skrapar på ytan får man veta att självsvält förekommer, varje vecka! För att just kunna äta inför andra... Som både bestraffar och belönar sig själv genom att inte äta. 

Den tredje är en vän som själv vill gå ner i vikt, som försöker och försöker och försöker gå ner i vikt. Men som fastnar i fällan andra tredje dagen och alltid har förklaringar på allt, anledningar till varför det inte gick den här gången heller med maten eller med träningen som sen är tillbaka på ruta ett. Som då kommer med bullar/kakor och säger " nu har du varit så duktig hela veckan så nu måste du  äta". 

Sist men inte minst svärmor som är en ständigt bantande godisgris. Som bullar upp kakor och bullar och tre rätters middagar. Söta drycker och vin och som blir förnärmad om man tackar nej....

Dag 13 & 14

Publicerad 2014-07-28 08:52:01 i Allmänt

Snacka om att snubbla på målsnöret. Morgonens vägning visade 63,0 mitt mål var max 62,9, så det känns helt ok ändå! Denna sista "riktiga" Itrimvecka har jag bestämt att byta ut 3 av 4 måltider mot Itrimmat och äta middag bestående av magert protein och sallad. Jag gör detta eftersom att jag har möjlighet att träna mer denna veckan och vill känna att jag har kraft och ork att träna såsom jag vill. Mannen och jag är även barnfria del av veckan och kommer äta en middag på restaurang, där kommer jag öva mig på att göra bra val & begränsa mig! 

Slutsiffran per dag kalorimässigt kommer ändå sluta på Max 600 kalorier.

Jag känner att det hänt så mycket på kort tid och mycket psykiskt som jag inte kunde ana innan att jag känner mig stark nog att sakta ner på viktminskningstempot och låta detta ta ett par veckor till. Jag har utsatt mig själv för mina värsta viktfiender både personer ( har en kvar, återkommer i ett inlägg om det) & mat & känner att det är inte värt att äta det, jag kan säga nej och jag kan begränsa mig i mängd mat när mat väl serveras. 

Men nu är det dags att inta frukostgröten & en kopp te!!!

Kvällstankar

Publicerad 2014-07-26 23:06:08 i Allmänt

Mannen somnade på soffan & jag smög upp till sovrummet. Älskar att få somna själv utan någon annans andetag eller kroppsvärme, lika mycket som jag vissa dagar älskar att ha honom nära. Men idag är det nog närmare 30 grader här inne, då känns det extra skönt att sova själv!

Det har varit en intensiv dag & den enda tiden för mig själv var PWn i morse. Varma dagar som dessa påfrestar på mitt humör och när klockan blev 21 och alla tre barnen var vakna och min mage skrek efter dagens sista måltid & en kopp grönt te var humöret nästintill obefintligt... 

Jag älskar den stunden på kvällen när barnen sover och jag får sitta där, äta min sista shake och dricka mitt te och bara vara jag. 

Förundrades över hur vissa saker är djupt rotade och nästintill går automatiskt. Tur hjärnan plingade en sista klocka. Dukade upp snacks och godis till barnen ute idag, när jag ställde ned en skål trillar ett chips ur skålen, på ren automatik var handen såå nära att kasta in det där ensamma chipset i min mun. Men jag han stoppa mig själv. Det är nog otaliga kalorier som passerat min kropp genom åren när jag knappt registrerat det... Så himla onödigt!

Mat jag vill testa:
Chiapudding 
Böngroddssalladen och melonsalladen från morgonens Nyhetsmorgon
Kalljästbröd med dinkel, hirs mm från Amelia...

Dag 12

Publicerad 2014-07-26 18:27:36 i Allmänt

Började dagen med en PW bästa starten på morgonen! Fredagspodden i lurarna och bara ensam trava runt 6 km och fullkomligt njuta! 

Det blev En dag vid havet. Underbart! 

Blåbärshaken är toppen som strandlunch & när de andra åt nybakade bullar, ballerina & jordgubbar så nöjde jag mig med 10 jordgubbar (29 kcal). Smakar bättre än allt lösgodis & fikabröd i världen. Tyvärr börjar de Svenska gubbarna ta slut ute i handeln 👎

Nu ska jag fortsätta njuta av den svenska sommarkvällen! 

Dag 11- att tacka nej!

Publicerad 2014-07-25 22:55:52 i Allmänt

Blev överbjudna till vänner efter maten på en drink och snacks. Funkade med isvatten och trevligt sällskap också!

Även om jag är så sugen på allt möjligt idag, en krämig mjukglass med knastrigt strössel, en wrap med lax ( jag tycker inte ens om gravad/rökt lax), mina vaniljbullar med extra fyllning, en grillad köttbit och en klick parmesansmör och ett glas rött... Ja listan kan göras LÅNG idag! 

Men jag är nöjd över mig själv. Jag stod emot, tackade ja till trevligt umgänge men nej till drinken och jag stoppade inte ner mina små fingrar i någon snacksskål! Jag VET att om jag börjar äta kan jag inte sluta förrän skålen är tom. När det gäller snacks, godis, fikabröd och vitt nybakt bröd kommer jag länge till ha nolltolerans. Där har jag ännu en lång väg till att gå, jag vet att jag inte kan stoppa mig själv när jag väl börjar. MEN jag vet att jag kommer lära mig att smaka, känna efter och vara nöjd med det. Men det kommer att ta ett tag, tills jag litar mer på mig själv är det nolltolerans som gäller! 

Nu när vi kom hem tog jag en blåbärshake och en kopp te. Känner mig nöjd och stolt över mig själv! 


Dag 10

Publicerad 2014-07-24 21:39:06 i Allmänt

Snart hälften gjort och jag tycker fortfarande att det går bra. Mått bra idag & inte haft ont i magen eller varit yr.
Var på Itrim och bytte två paket shake/soppa mot gröt. Tänkte fortsätta äta gröten på vardagar även efter dessa tre veckor. Den är god, jag blir mätt i 4 timmar och det är smidigt på jobbet att bara blanda ihop & värma! Om jag vill piffa till den sen är det bara klicka på lite kvarg/keso och mer bär eller äta ett kokt ägg till 👍. Ägg längtar jag efter just nu, ett varm löskokt ägg med lite salt MUMS! Eller äggröra! 

Det tog emot enormt i morse att åka till gymmet innan jobbet. MEN jag åkte dit & jag körde mitt pass & efteråt känns det ju sååå skönt. Kvälls PW efter maten, så skönt med en timmes tid för sig själv och egna ostörda tankar!
Min promenadvän bangade ikväll igen. Men jag sköter min mat & min kropp, arbetar med mina hjärnspöken och kliver över mina undanflykter - andra får ansvara för sig själva. Jag vet att man inte kan tvinga någon som själv inte vill innerst inne. Själv kan jag bara hittills säga att detta är det bästa jag kunnat gjort. 10 dagar och en enorm resa mentalt! Och även på vågen men det psykiska är mer värt! 

Träffade en kollega i dag jag inte sett på ett tag hon utbrast " Vad smal du blivit" å jag hade kunnat pussa henne så glad blev jag. Tänk att allt slit äntligen börjar synas! Det börjar bli roligt att spegla sig i alla hundratals speglar på gymmet, jag börjar se en plattare mage och muskler på armar och axlar istället för de valkar och fett som fanns där förut. 

Dag 9

Publicerad 2014-07-23 21:20:04 i Allmänt

Idag är första dagen som jag känt mig konstig. Yr & sprungit en massa på toa. Började redan när vi vaknade vid 7.30, väntade med gröten till 9 som jag brukar men mådde nästan illa då. 
Vet inte om det är för att jag åt räksalladen igår, om jag druckit för dåligt i värmen eller om jag bara har en allmänt dålig dag. Hade i lite salt i middagssoppan och det känns bättre i kroppen. Eftersom kroppen betett sig underligt hoppade jag det tänkta långpasset på rullskidor & tog en PW istället. Kändes klokt i 32 graders värme!

Barnen och jag har varit lediga idag. Vi har varit på stranden och sen ville de fika på glassbaren. Blåbär/Vanilj shaken är toppen som "strandmat", massor av vatten under dagen och nu piggar jag upp mig med en kopp favorit te Grönt citrus te som får stå och dra lääääänge så det är beskt och gott!

Frukost: Äpple kanel gröt med några hallon & extra kanel
Lunch: Blåbär/Vanilj shake
Middag: Kycklingsoppa
Mellis: Skogsbärsshake 

Att belöna sig, trösta sig, fira med mat!

Publicerad 2014-07-23 08:31:35 i Allmänt

Jag växte upp i ett hem där socker och fett var något förbjudet. Jag växte upp på väldigt ren mat utan varesig fett eller grädde, grönsakssoppa, brunsås gjord på lättmjölk hemmalagad lingonsylt/äppelmos med minimalt med socker och kakor/bullar endast vid födelsedagar. Saft bestod av hemmagjord sockerfri svartvinbärssaft.

Eftersom jag tränade 4 dagar i veckan på ganska hög nivå var mitt energibehov högre än vad maten innehöll. Det gjorde att jag började smygäta. Jag snodde kakor från frysen, som jag åt snabbt i mitt rum frysta. Varje minut ensam i huset gick åt till att hitta något att äta. Allt från knäckebröd till okokt spagetti till kvarglömda sockerbitar i finporslinet.

När jag flyttade hemifrån eskalerade mitt matintag enormt, i princip alla mina pengar gick åt till mat. Jag kunde gå och handla mängder av mat varje dag som jag knappt orkade gå hem med igen. Jag planerade mina måltider noggrant och när sista tuggan var nere så började jag sukta efter nästa måltid eller gottis. 

Jag åt till sent på kvällen, jag kunde till och med gå upp ur sängen vid 23 om jag inte kunde sova, steka en tjockkorv, lägga i ett bröd, ösa på mängder av ketchup och senap och en skvätt rostad lök och avnjuta i sängen. Eller steka pyttipanna hälla på ost & worchestersås. 

Efter 6 månader och +10 kg så flyttade jag utomlands 6 månader. Till ett land med rätt äcklig mat och långa avstånd vilket gjorde att jag gick flera timmar om dagen & endast åt ris, pasta, grönsaker och frukt. 
På ett år hade jag gått upp och sedan gått ned 10 kg. 

Det var under det året jag insåg att jag hade en störd syn på mat. Det är något jag jobbar med fortfarande. 

Idag kan jag hantera mitt matintag bättre, jag klarar inte längre att äta en hel 300g chips påse + 0,5 kg lösgodis på samma kväll och har insett att jag inte blir lyckligare utav det heller. 

Men jag behöver fortfarande jobba med min förmåga att trösta, belöna och fira med mat! 

Dag 9

Publicerad 2014-07-23 07:39:44 i Allmänt

Igår var den andra av dessa tre veckors två förutbestämda dagar. Där fast föda fick intas. Internet är fantastiskt så jag visste redan innan vad jag ville ha. En räksallad utan dressing och utan bröd. En LOKA till. Supergott & jag njöt av varje tugga. När de andra åt efterrätt tog jag en STOR kopp te. 

För att kompensera lite inför kvällen tog jag en PW på lunchen 60 min utmed havskanten är ljuvligt! & Broccolisoppan smakar himmelskt efteråt! 

Idag står vågen på 63,7 kg! 

BMI

Publicerad 2014-07-22 08:44:42 i Allmänt

Ni kanske tycker att det låter fjuttigt med 64,7 kg och prat om övervikt. Till den vikten måste ni även veta att jag är kort. 158 cm. 

När jag vägde som mest dvs 68 kg hade jag ett BMI på 27,2. I skrivande stund har jag ett BMI på 25,8. Jag behöver komma ner på 62,5 kg för att få ett BMI på 25, sista siffran i normalvikt. 

När jag nått min målvikt 55 kg kommer jag att ha ett BMI på 22. Mitten på skalan av normalvikt. Det känns bra. 
Jag vill inte leva ett liv där jag är på gränsen till undervikt. Utan vill hitta en balans. 80% nyttig mat, 20% valfri mat. 

Det handlar om en mindre nyttig måltid per vecka, en glass med barnen på favoritstället eller lite godis & snacks på lördagskvällen. Och att låta det vara där. Varken mer eller mindre. Jag vill orka träna. Ha energi att springa milen närhelst en dag, cykla och leka med barnen. Simma och leka i poolen på semestern. Sticka ut ett par mil på rullskidorna & känna mig smidig i kroppen. 

Dag 8

Publicerad 2014-07-21 21:09:19 i Allmänt

Jag trodde jag skulle ha problem att gå på toa med endast soppa som föda, men icke. Inga torra harpluttar så långt ögat kan nå vilket känns bra. 

I förmiddags hade jag en matångest dipp då jag bara kände mig hungrig & sugen på ALLT. Tog mig i kragen & gick till gymmet på lunchen. Riktigt motigt pass men det blev gjort & då känns allt bättre efteråt. Fick besök när jag tänkte äta lunch så det blev fördröjt till 13.30 men det gick det med! 

Har fått någon slags bakmani så idag köpte jag jäst på hemvägen och sonen och jag gjorde ost & skinkpiroger & en fluffig köttfärspaj medans familjens kvällsmat: köttfärssås & spagetti puttade på plattan. 

Efter middagssoppan tog jag en PW på 65 min & nu känns det skönt att sitta i soffan med en tekopp! 

Målet v.1 64 någonting blev 64,7 kg
Denna veckas mål är 62 någonting! Nu kör vi!!! 

Varför är jag överviktig?

Publicerad 2014-07-20 21:30:23 i Allmänt

I Biggest Looser och i många tidningar lyfter man ofta fram en anledning till VARFÖR man är överviktig. Jag har vänt och vridit på den frågan. Jag har många svar på den. Jag skulle kunna skylla på att jag blivit psykiskt & fysiskt misshandlad av min första kärlek. Att jag drabbades av förlossningsdepression efter vårat första barn. Att min mamma är död. Att jag har ett stressigt & pressat arbete. 

Men det känns inte helt rätt. För det känns som att ljuga för mig själv. Jag är överviktig för att jag själv valt att äta fel saker, i för stor mängd, alldeles för ofta. Jag har lärt mig själv att trösta mig med mat, fira med mat, unna mig mat. De flesta upplevelser jag minns är kopplade till just mat... Som middagen på en Guide Michelin Restaurang i London, vitlöks & chiliräkorna i Portugal, Mezen i Istanbul eller Paellan på stranden i Spanien... 

Jag måste programmera om mig själv, äta njuta av något gott inte innebär en fettdrypande tre rätters eller tre wienerbröd. Utan att njutningen sitter i upplevelsen och i första andra möjligen tredje tuggan sen har tjusningen försvunnit. Jag måste hitta en nyttig grund som utgör 80% av mitt liv, resterande 20% kan få bestå av mjukglass med strössel, en bit brie och digestive. Inte tvärtom!!!

Tränat har jag alltid gjort men inte på samma nivå som jag önskar. För jag är för tung för att springa milen på 55 min. Jag är för tung för att göra chinos eller stå på händer. 

Äter jag rätt, går ned mina överflödskilon kommer jag kunna känna mig smidigare & bli snabbare. 

Jag är överviktig för att jag ätit för mycket utav fel saker och inte rört mig tillräckligt för att väga upp detta intag! 


Dag 6 & 7

Publicerad 2014-07-20 21:10:36 i Allmänt

Igår klev jag upp innan familjen & gick en 65 min PW. Hemma blev det gröt & sen förberedde jag kvällens middag. När det var klart var klockan bara 11 så jag bytte om & stack ut och körde 10,5 km på rullskidorna. Superskönt! 

Middagen på kvällen gick bra. Hade gjort två olika sallader & blev proppmätt på en ca 100 g köttbit & halva tallriken med sallad. Åt sen lite jordgubbar & hallon när de andra åt hemmagjord gräddglass & chokladsås till. 

Idag åt jag gröten då de andra åt av ett frukostbord med färskt bröd, ost, skinka, mortadella & grönsaker, yoghurt, flingor, juicer , kaffe & te. Och det kändes helt ok. Numer vet jag att en dag kommer jag också få äta sån frukost- men inte varje dag & inte en dag då det vankas fler frestelsen. Jag har alltid trott att "gå på soppdiet" skulle vara en ren och skär pina. Men det är som en psykisk bearbetning av mitt förhållande till mat på ett bra sätt, jag får perspektiv och hinner analysera vad som är dåligt i mitt förhållande till mat & har en enorm chans till nystart och " göra om, göra rätt"! 

Vi åkte sen till stranden. Tog med en blåbär/vanilj shake. Åt två skivor melon när de andra fikade & massa LOKA. 

När vi kom hem blev det rester från gårdagen för familjen. Men jag var sugen på soppa. Hör och häpna! Sugen! Så jag åt kycklingsoppa! 

Blev ingen motion idag, men jag unnar mig en vilodag. Imorgon startar vecka 2 & jag kommer att lämna & hämta barn. Vilket betyder att min träning kommer struktureras om. PWn kommer läggas på kvällen. Styrka fortsatt på lunchen. 


Dag 5

Publicerad 2014-07-18 21:29:17 i Allmänt

Började återigen med en PW vid 6 snåret. Lockade med kollegan till gymmet på lunchen. Hon var inte så nöjd innan, men rätt nöjd efter! Så skönt har nu kört 4 pass på gymmet denna veckan! Kollegan har varit medlem på Itrim för ett par år sedan & bytte då ut middagen mot en shake & hade gått ned massor. Jag planerar att byta ut frukost & lunch mot Itrimgröt & soppa, men äta protein & grönsaker till middag tillsammans med familjen. Vill inte nämna ordet banta, gå ned i vikt för barnen. Denna veckan har mamma valt soppa för att jag ville det!

Imorse stod vågen på 64,8. Jag har nått veckans mål! Känns bra eftersom att jag vet att jag sedan innan start bestämt att jag imorgon när vi får gäster får äta kött & sallad till middag. Jag kommer hoppa över förrätt, vin, efterrätt & snacks. Men känns ändå som lyx!!! Kommer dock kompensera med mer förbränningsträning imorgon. PW med grannen på morgonen & ett långpass på rullskidorna under dagen! 

Jag trodde att jag vid det här laget skulle längta efter ostdrypande hamburgare eller fluffiga chokladkakor. Men jag är sugen på en krispig sallad! Knäckebröd med ost, tomat & lite havssalt! En skål dinkelgröt med färsk frukt & en klick keso! Grillade rödbetor med smulad fetaost & pinjenötter! 

Barnen fick lite gottis på kvällen. Färska bär, salta pinnar & kexchoklad. Jag norpade ett hallon & ett blåbär! Mums! Men man får verkligen träna sin karaktär, även om det går lättare än jag förväntat! 


Delmål

Publicerad 2014-07-17 22:27:33 i Allmänt

Jag har brutit ned min viktminskning i delmål, små steg som är nåbara! Eftersom jag glömde väga mig i måndags morse klantigt nog har jag ingen säker startvikt med uppskattar den till 66-67kg. På måndag ska jag väga nånting på 64. Imorse vägde jag 65,3. Så det känns helt klart nåbart! 

Så har jag gjort små steg vecka för vecka. De tre första veckorna 2 kg/v & sedan när jag får äta ett mål mat 1 kg/v. 

Jag är medveten om att det säkerligen kommer skita sig någon vecka, men jag har marginal till måldatum för en eller två ouppnådda veckor! 

Dag 4

Publicerad 2014-07-17 22:20:31 i Allmänt

En riktigt bra dag! 

Började med en PW, fördrev lunchen i gymmet & efter middagen var benen så sugna på att prova mina nya joggingskor så då steppa jag ut på 3 km lätt löpning. Känner mig pigg & driftig. Hittade ett paket jordgubbar på sista versen i kylen som jag koka ihop till en sylt med vaniljstång & lime, perfekt till barnens pannkakor! Gör listor på saker jag vill laga/baka! Älskar att laga mat & baka - mer än att äta det! Så för mig har det inte varit jobbigt att inte få smaka! Även om jag vet att största risken heter " kaksmet" tycker att smeten är godare än kakorna! Men eftersom Itrimsopporna gör mig konstigt nöjd & antagligen allt vatten jag dricker så tänker jag inte ens på att smaka.

Imorgon får det nog bli inlagd gurka á la Ernst! Oxrulladerna med kokta grönsaker får vänta ett par veckor 😃

Frukost: äpple & Kanelgröt med hallon
Lunch: Blåbär/vaniljshake ( konstigt nog upplevde jag den som söt idag, i måndags tyckte jag den var äckligt salt! Idag helt ok! Är väl smaklökarna som inte fått äta socker på ett tag)
Middag: Kycklingssoppa
Mellis: Skogsbärsshake 

Idag hade jag ett möte kl.13 då känns det himla smidigt att som idag parkera vid havet & smutta i sig en lunchshake! 

Dag 3

Publicerad 2014-07-17 08:02:23 i Allmänt

Började med någon snoosning innan jag tog mig ut på PW. Lite senare än vanligt & blev påhoppad av samma hund som var på mig i maj. Bad redan då ägaren att koppla hunden, nu var hunden fortfarande lös och 50 m framför Husse. Bad återigen ägaren att koppla hunden men han menade på att hunden var på mig bara för att jag viftade så mycket när jag gick. Bullshit. Ska alla löpare & andra motionärer gå & springa som pinnar för att hans hund inte ska hoppa på någon när det är han som bryter mot lagen & inte följer reglerna som är mars-augusti. 

Gick & tränade på lunchen & hade tid för nya naglar på em så mellan lunch & middag gick det 5h vilket gick bra även om jag var grymt hungrig kl.18.

Frukost: Äpple & Kanelgröt, 60 g hallon
Lunch: Broccolisoppa
Middag: Kycklingssoppaen 
Mellis: Skogsbärsshake 

På kväll roade jag mig med bakning, majsknäcke & nougatkakor till lördagens gäster! 

Dag 2

Publicerad 2014-07-15 22:40:09 i Allmänt

Dag 2 har känts lite sämre, hungrigare & mer rastlös & inte lika sysselsatt. Kan även ha spelat roll att jag tog 1 morgon PW & en likadan efter jobbet, mest för att fördriva lite tid & göra av med lite rastlöshet. Totalt mer förbrända kalorier än jag ätit. Vet inte hur bra det är egentligen...

Frukost ca 9.00 äpple & Kanelgröt med extra kanel, hade köpt hallon istället för minimjölken, men det var 2 i hela paketet som inte var fulla med mögel.. 
Lunch 12.45: Broccolisoppa
Middag 18: Kycklingsoppa 
Mellis: Skogsbärsshake ( betydligt godare än blåbär/vanilj). 

Massor av vatten såklart & 2 koppar te! 

Dag 1 Itrim

Publicerad 2014-07-14 22:28:20 i Allmänt

Dagen har gått över förväntan! Klockan ringde 5.45, kl.6.07 stod jag på löpbandet på gymmet. 5 min uppvärmning, 30 min styrka körde program 1 jag fått av min PT. Avslutade med 8 st 30 sek löpintervaller på 11,8. Härligt svettig efteråt! 7.15 klev jag in på jobbet! 

Frukost kl.9.00: Äpple & Kanelgröt, pudrade på extra kanel. Smakade inte som gröt så den var helt ok 😉
Lunch kl.13.00: Broccolisoppa som en lite mindre smakrik Knorr, helt ok.
Middag kl.17: Kycklingsoppa riktigt god ( eller så var jag hungrig)
Mellis kl.21: Shake blåbär vanilj, dagens besvikelse, smakade salt! Gick ner men inte mer... 

Har druckit mycket vatten, två koppar te. Sysselsatt mig bra, tog en tur på stan på lunchen, endast en mjukglass jag råkade se som lockade, annars har jag känt mig förvånansvärt tillfreds, mätt i ca 3h efter varje måltid, stått ut en extra timme & ätit hungrig och blivit behagligt mätt igen! Kissat som en häst dock! 

Inköpet...

Publicerad 2014-07-13 21:01:16 i Allmänt

Idag åkte vi till Itrim för att handla. Jag hade mailat & frågat innan om vi fick handla utan att vara medlem. Fick först två svar. Ett trevligt & ett Itriminsäljande. 

När vi kom dit så var ingen utav de som svarat på mailet där. Utan en annan. 

Jag förstår att hon vill sälja deras koncept, men om hon behandlar sina kunder med samma ton, vet i tusan om jag skulle vilja vara medlem. 

Vi kände oss inte direkt peppade när bi gick därifrån någon tusenlapp fattigare. Snarare dömda att misslyckas - utan gruppträffarna menade hon... 

Har två kollegor som tillsammans gått ned över 50 kg med Itrim, båda ångrar sitt medlemskap. Gruppträffarna har varit katastrof-folk som bekänt hur de syndat & beklagar sig över hur äcklig maten är... Den ena gick ner sina kilon på 8 veckor & har nu 1 år senare inte gått upp ett gram. Hon säger rent ut att hon ångrar att hon inte gjorde detta på egen hand. Men, men vi kanske är de där 9 av 10 som misslyckas för att vi inte har några gruppträffar att gå på. 

Själv har jag peppar upp mig under dagen, inte varit sugen på onyttigt. Drack en shake till lunch &kände mig nöjd med det. 

Imorgon är det invägning och dag 1 av 21 dagar med 4 måltider x 150 kcal =600kcal per dag! 

Sista utvägen!

Publicerad 2014-07-13 10:30:45 i Allmänt

Nu är det dags att ta tag i detta på allvar. En kickstart Itrim VLCD på 3 veckor följt av 9 veckor LCD + middag i form av handflatemetoden med strikt kost startar imorgon & jag tänkte ösa ut mina tankar under vägen här! Har själv läst bloggar för att hitta inspiration & har även tagit fram bilder som morötter påvägen. En kompis kör samtidigt så nu ska vi stötta varandra! 

Vecka 1 & 3 behöver jag inte lämna och hämta barn & ska börja dagen på gymmet eller med en PW. Ska även slutföra RRS10 som jag påbörjat undertiden. 

Diskussionerna har varit många här hemma, " måste du mitt i sommaren". Alltså finns det någonsin någon "bra" tid för detta? Målet är ju att det ska vara hållbart & bryta gamla vanor. 
När vi diskuterat tillsammans med min vän & hennes man som kör samtidigt: 
Vi dricker ett glas vin fre & lör ibland sön VARJE vecka. Vi äter gott ( läs onyttigt) två, tre dagar i veckan. Vi äter choklad, fikabröd & snacks minst en gång i veckan. Hursomhelst det måste brytas, bli färre tillfällen för matnjutning av onyttig karaktär. 

Vi måste göra ett brejk innan båda är överviktiga, trötta med krämpor! 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela