55 kilo

Träning, kost, familjeliv & livets sorger, glädjeämnen & njutningar!

Usch vilken dipp!

Publicerad 2014-08-31 15:47:07 i Allmänt

Usch vilken dipp jag fick... 

Imorgon börjar mina tre rivstartsveckor och jag har inte ätit enligt plan sen i torsdags, både fel och för mycket. Min mage mår mindre bra kan jag säga och det ska bli skönt att bara äta soppor i tre veckor. Vikten har inte ökat mer än något halvt kilo men jag känner mig fem kilo tyngre i magen. 

Har iallafall hållt i träningen, löpning i fredags, promenad och styrka igår. Ikväll blir det promenad. För att jag är lite bakis efter gårdagens kräftskiva... Nöjde mig med ett glas vin och en drink. Men det blev inte direkt någon sömn att prata om när man sover en familj i samma rum och fyra familjer i samma hus med olika åldrar på barn och den minsta ett år och vaknade vid sjusnåret... 

Skitdag! Nya tag imorgon!

Publicerad 2014-08-27 21:18:24 i Allmänt

Vaknade med magont. Blev en halv frukost och sen var det "kört". Har växlat magont och toaspring med både det ena och det andra i munnen. Dumt och onödigt men så blev det men imorgon är det nya tag!

Avslutade iallafall med en promenad med träningskompisen på 65 min. 

Imorgon är det grötfrukost, sopplunch och barmellis & handfast minus middag och löpning på kvällen som gäller! 👌

Träff med Hälsocoachen

Publicerad 2014-08-26 21:47:19 i Allmänt

Idag hade jag min första träff med min hälsocoach. En härlig kille som verkligen  kunde besvara mina frågor och ge mig en bra plan. 

Idag vägde jag in (med kläder) på 62,7 och ett BMI på 25,1. Midjemått på 84 cm. Blodtryck 110/73. Konditionsvärde 40 ( 30% av Sveriges befolkning har så högt eller högre 👍). 

På söndag börjar min rivstart. 600 kcal/dag i 3 veckor ( mindre om jag når min målvikt innan). Om 3 veckor har vi en ny träff och då kommer jag få en semesterplan. Ja det vankas utlandssemester mitt under min upptrappning. Men det känns bra! Jag kommer att få äta middag med familjen på semestern, men självklart under restriktioner!  Ersättning kommer att få packas med oxå! 




Träningen är bara köra på som jag gör, minst tre gympass i veckan för att inte tappa för mycket muskler påvägen och PW/löpning/Rullskidor efter dagsform. 

När jag hämtade på förskolan idag funderade jag på varför jag mådde som jag gjorde, aphungrig och yr. Jag hade missat mitt mellanmål 😱. Åtgärdade det när jag kom hem. Magen ballade ur så jag fick springa på toa. Blev lite illamående efter. Men fick i mig middag enligt plan. Kycklingfilé med varma grönsaker: morot, broccoli och spenat stekt i olja, ingefära, vitlök, citron och honung. 

Mådde fortfarande lite illa efter maten. Mitt gamla jag hade lagt sig i soffan. Men jag bytte om och följde min plan 40 min jogg med 2 fartökningar. Illamåendet släppte efter 600m och jag gjorde det hittills skönaste och bästa passet!!! 

Konditionstest & Skakiga Triceps

Publicerad 2014-08-25 22:03:29 i Allmänt

Idag gjorde jag Itrims konditionstest, 1400m gång på tid. Jag gick på 12.15 min och fick värde 40. Dvs hamnade på grön och inom normalgränsen. Men det kan alltid bli bättre!!!

Imorgon är första mötet med Hälsocoachen och det ska bli såå spännande att se vad han säger! 

Idag åkte jag och min träningskompis till gymmet, vi körde ett rent styrkepass för armar och axlar. När vi avslutade med mage i kinesis darrade min triceps något kopiöst. De bara hoppade! 

Blir förvånad OM jag kan lyfta armarna imorgon!😂

Idag hade vi möte hela eftermiddagen, sittandes på våra rumpor och med en pistasch och vaniljlängd framför näsan i 4 timmar. Visst luktade det ljuvligt men det var inte alls svårt att avstå. 

Bilden visar bakverk från semestern, som det mesta sött - det är finare att titta och lukta på än känslan av när de ligger i magen- dvs. Inte värt det!!!

Livlinor

Publicerad 2014-08-24 21:16:17 i Allmänt

Lite tröttare än vanligt idag då vi kom hem 01 i natt, blev väckt av barnen vid 9, så det har absolut inte varit någon katastrofdag. Men en dag då livlinor kan behövas. 

Ena barnet är inne i en väldigt intensiv ålder vilket tär på humöret då och då. Speciellt när maten dröjer för länge är jag extra känslig. 

Oftast är det mannen som lagar mat på helgerna och han har noll koll på klockan. Så det brukar hinna bli både tjuriga barn och tjurig fru innan maten står på bordet. 

Till vardags håller jag mina mattider på pricken. På helgen är det inte lika punktligt...

Då är dessa Cola Zero perfekta, de innehåller 1,5 dl. Idag tog jag en när maten dröjde, de kan även hjälpa till vissa eftermiddagar när man stressat hem från jobbet och står med mat och barn och jag behöver en puff för att orka de sista minutrarna. 

Men jag är försiktig, jag har varit en riktig Colaknarkare. Som mest druckit 1,5-2 liter om dagen, bantade ner detta till 33cl om dagen. Nu dricker jag 15 cl 3-4 dagar i veckan och är nöjd med det. 


På Middag

Publicerad 2014-08-24 09:14:48 i Allmänt

Vi var bortbjudna igår & eftersom benen var som pinnar efter intervallerna så tog jag morgonpromenad på 65 min med grannen & efter lunch gick jag en längre promenad på 1,5h. Totalt gick jag 1,5mil igår.

Det gjorde att jag hade "råd" att sväva ut lite under kvällen eftersom jag skötte frukost & lunch. 

 Vi fick toast till förrätt men fick välja mellan rostad eller smörstekt, valde rostad såklart! Créme fraîchen lades bredvid och jag naggade bara den lite i kanterna. Varmrätten valde jag grönsaker till och hoppade över potatisen, men tog lite sås. 
Njöt av efterrätten! Liten men underbart god! Och skippade allt godis och snacks. Eftersom jag körde blev det inte heller några flytande kalorier. 

Känner att jag börjar hantera bortbjudningar riktigt bra! 👍

Urladdning inför helgen!

Publicerad 2014-08-22 19:52:23 i Allmänt

Efter en vecka där tempot skruvats upp en hel del på jobbet så avslutade jag med att flexa ut en timme tidigare och åkte till elljusspåret. Där sprang jag först ett varv i lilla spåret (1,8 km) och sen körde jag 12 intervaller 1 min långa med 5.15 fart 30 s vila mellan varje & halvvägs vila på 2,5 minut. Avslutade med ett till varv i lilla spåret. Totalt 38 min pass. 

Åkte hem och körde ett pass med 5superset 15 reps x 3 & 25 svettiga minuter senare brände baksida lår och jag kände mig skönt trött och nöjd!!! Älskar kicken av att träna slut på mig! 

Avnjöt ett pasta middag, 100 g kokt spagetti blandat med 1 dl tomatsås ( med vitlök och lök mm) och 100g räkor och 10 g riven parmesan över! 

Lyxigt en fredagkväll utan att vara speciellt onyttigt & perfekt med kolhydrater efter hård träning. 

Att stå för sina val!

Publicerad 2014-08-21 21:59:49 i Allmänt

Jag lägger inga värderingar i hur andra äter eller tränar. Jag vill bara att folk ska må bra och trivas med sig själva, gör man inte det så är det varsågod att förändra, men det är ingen annan än du själv som kan göra den förändringen. 

För två månader sedan var jag ute och åt med samma gäng som jag träffade idag. Då liksom idag hade jag kikat på menyn och bestämt mig innan, bara det att jag då ändrade mig och tog likt de andra en gourmetpizza med extra allt. Jättegott javisst, men värt det nej! 

Så jag tog ett stort steg idag, jag höll fast vid mitt "hemmaval" trots att jag var enormt hungrig och mer än gärna hade tuggat i mig frasiga pizzakanter och högar av smällt ost. Om det hade varit värt det? NEJ!
Så jag satt där med min grillade köttbit, grillade grönsaker och den magraste såsen på menyn ( tzatziki) och blev nöjd, mätt och framförallt stolt över mig själv, jag orkade inte ens äta upp allt kött och sås. 
Jag vet nu att de andra de skiter i om jag äter pizza eller sallad, de gör sina val, jag gör mina. Jag, endast jag får brottas med konsekvenserna av mina egna val. Dvs. Ångest, en högre vikt imorgon på vågen, ledsen, tröst... Men det där slipper jag imorgon!!!! 

Sa jag förresten att vågen visade 61,5 kg i morse? 😃

Träningsdag!

Publicerad 2014-08-20 20:11:08 i Allmänt

Onsdag betyder fortfarande Ledig Dag, har ångest när jag tänker på att mina lediga onsdagar snart är slut och det blir 41/2 dags veckor istället- så opepp!!!

Jag och barnen har haft en riktig hemmadag, enda utflykten blev till djuraffären för att klippa kaninklor. Premiär vilket gick jättebra! Skönt! 

Därefter har jag rensat i barnens och min garderob, tre papperspåsar sprängfyllda med kasta och sälj kläder! Passade på att prova lite kläder och göra en " snart" hylla med byxor jag inte haft på år. Antagligen kommer de flesta kännas omoderna när de väl går på, men jag är ute efter känslan!!!

Efter lunch rev jag av ett Supersets pass här hemma med hjälp av Kettelbells och TRX, varannan pulshöjare, varannan styrka, 10-15 reps och tre varv per set, 25 min och svetten rann. 

Lagade sjukt god middag: 

Efter middagen stack jag ut på veckans " långpass" vilket denna veckan var 6 km. Tog 40 min och kändes superskönt, rullatortempo så hela jag kunde njuta! 

Glädjevåg

Publicerad 2014-08-20 08:32:02 i Allmänt

Ledig dag! 

Ställde mig på vågen och fattade inte först vad det stod. Klev ner och upp igen! 61,8kg!!! Ett BMI under 25 enligt den vikten! Känns underbart!

I höstas köpte jag ett par Chinos från Lola, fick ta stl.M och de satt tight och var de enda byxorna i garderoben som fortfarande gick på. Har använt dem nu i veckan och de sitter verkligen Baggylöst! På gränsen till att glida av höften- snyggt & skönt! 

Men något kilo till och de får säljas på Tradera! 😃 Ska passa på och rensa både min och barnens garderob idag så då blir det till att prova fler byxor i garderoben! 

Att inte få panik av hunger...

Publicerad 2014-08-19 21:38:33 i Allmänt

Idag hade jag en klipptid över lunchen, den drog ut mer än jag tänkt mig på tiden så vips var klockan 14 utan att jag ätit lunch. Planen var att ta en shake hos frissan men jag fick mineralvatten och te och kände mig inte hungrig just då. Hade ett möte att passa så jag han inte äta något och när mötet var slut var klockan 15.30, då åt jag äntligen en bar i bilen.

Trodde jag skulle freaka ur när jag kom hem, men jag drack vatten och en mini Cola Zero fick hjälp av sonen att laga maten och vips var det middagsdags! Lax med salvia, en gnutta parmesan lindade i serranoskinka serverades med blomkålsmos och en sallad! 

Hämtade min träningskompis och vi körde ett helkroppspass samma som i söndags men vi la till några övningar och några fler varv. Så skönt att träna igenom kroppen ordentligt! 

Är så nöjd med mig själv, ok det var dumt att inte äta lunchshake men jag klarade ännu en dag utan att go bananas i skåpen på grund av lite hunger- det är inte farligt att vara lite hungrig ibland- jag varken svimmar, kräks eller dör 😊. 

Inskriven!

Publicerad 2014-08-18 21:32:59 i Allmänt

Idag valde jag att skriva in mig på Itrim. Jag valde 12 mån Silvermedlemskap. Jag känner att jag behöver stödet och kunna diskutera allt som händer i kropp och knopp med någon.

Nästa vecka ska jag göra en konditionsstatus, 1,4 km på tid och tester efter det, sen kommer jag gå på första träffen med min Hälsocoach. Hälsocoachen är kille och väldigt duktig på löpning " Jag tror du kommer gilla honom" sa hon som höll i introduktionen. 
Samt en introduktion för gymmet, som jag nog inte kommer använda så mycket men kan vara ett snabbt komplement till övrig träning, ett pass tar bara 30 min,perfekt någon lunch i veckan när andra pass inte hinns med på kvällen! 

Jag fick ställa mig på en Tanita våg och blev positivt överraskad över resultatet, både fettmassan och fettprocenten ligger inom normalgränserna!!!! "Jag ser att du tränar" utbrast hon som höll i informationen. Tänk att jag fått in en bra grej korrekt! 


I dag tog jag med dottern ut & sprang, hon varvade jogging med skutt och andra infall men var riktigt duktig, sprang över 5 km och hon babblade konstant! Får jag tyst på henne kan vi nog öka farten 😉

Chips eller Chins...

Publicerad 2014-08-17 22:07:50 i Allmänt

Man & barn dukade upp chips och överblivet lördagsgodis. Där stod jag trött med huvudvärk, lätt illamående och fick hålla i händerna för att inte attackera skålarna. Men så plinga det till i mobilen " Ska du med och träna". Först kände jag usch, Bakis, trött, soffan men sen svara jag "ja" vilket jag är sjukt nöjd med! 

Å vilket pass vi körde, helkroppspass med Chins, benböj, bencurl och höftlyft med boll och rodd, trusters och burpees. Set om två och tre och tre varv. Till och med mitt värstaste värsta Burpees kändes lätta idag! 

När jag kom hem gick jag raka vägen och kastade överblivna chips och godis i soporna! 👍 Gjorde keso med fruktsallad & en kopp te, utan huvudvärk och illamående 

Festligheter

Publicerad 2014-08-17 17:10:15 i Allmänt

Började gårdagen med en PW, kände mig pigg & fräsch och behövde bränna mer kalorier för att kunna äta lite mer på kvällens fest så jag sprang 30 min också. 

Bestämde innan hur mycket mat och dryck jag skulle äta. Och jag höll mig till planen och är nöjd. 

Jag blev varken spymätt eller pruttfull. Drack mina glas vin och gick sedan över till vatten. 

Idag har jag huvudvärk troligtvis mest på grund av 4h sömn. Så idag får kroppen vila. 

Lagade en Brunch ur Itrims festbok som jag bjöd dagens besök på. 

Tonfiskröra med mango chutney, hummus med ägg & sqashplättar. Lite frukt till det! 

Jag gjorde det!!!

Publicerad 2014-08-15 21:12:47 i Allmänt

Efter att ha slängt ihop tre tårtor åt en vän tullen fest imorgon stoppade jag ner sonen i vagnen. Vi har sålt den vanliga vagnen och har bara paraplyvagn kvar, men vafan! Det gick att springa med den också! 

10'min uppvärmning  15 backar och 10 min nedvarvning och 36 min senare var vi hemma igen, genomsvettig och båda nöjda!!! 

Tände grillen och det var perfekt glöd lagom tills mannen kom hem! Gudomlig Ryggbiff och god Cole Slaw + en grönsallad på närodlade grönsaker 👍 Finns närodlat väljer jag helst det, vi har just nu mycket grönsaker från grannbyn i affärerna, annars blir det Ekologiskt så långt jag hittar! 

Att stå emot...

Publicerad 2014-08-15 13:59:25 i Allmänt

Idag hade jag innan bestämt mig för att äta alla dagens måltider i mat och inte ersättning. Dottern var med mig på jobbet och vi bjöd alla på frukost, jag valde 1 skiva grovt bröd med ost och grönsaker, cocktailtomater och några vindruvor. Håller på och vänjer mig av med smör på mackan och det går bra, under många år åt jag aldrig smör på mackan sen blev det LCHF och Bregott till höger och vänster och det ena tjockare lagret än det andra... Så nu är det slut med det och snopet nog går det utmärkt ändå, även om man får hålla i osten lite extra 😉. 

Meningen var att vi skulle luncha på stan. Men dottern åt så mycket frukost och kakor att hon inte alls var hungrig och när hon mötte en kompis på stan valde hon att följa med dem hem. Så där stod jag bland matos, hungrig! MEN efter att ha köpt en bikini på REAn för 80:- så valde jag att gå tillbaka till kontoret och ta en blåbärshake istället och det kändes så självklart att inte slösa kalorier i onödan! Nu har jag " råd" med både en god middag ( Ryggbiff & hemmagjord Cole Slaw) & en bar till kvällen 👍. 

Laddar nu för Backintervaller! Sonen får haka på , på cykeln medan dottern är på kalas!

Vill inte stressa!

Publicerad 2014-08-14 21:23:57 i Allmänt

Försöker avvärja mig från att komma tillbaka i vårens tempo. Hade första mötet idag om hösten och vad som behöver göras. Ärligt har jag ingen motivation alls! Och jag vill inte, vill inte komma in i samma hastighet som i våras när det lät" Har du tid att träffas?" " få se här" blädder, blädder " jag har en lucka på 15 min om tre veckor, funkar det?". 

Min chef har lagt i tvåan, själv ligger jag kvar på ettan och tänkte stanna där augusti ut... Diskuterade framtiden med mannen igår, och jag meddelade mina planer om att leta efter ett annat jobb, gå ner i lön ca 10 000:- och jobba deltid för barnens och för min egen hälsa...

Har ätit gröt till frukost, frös som sjutton vid lunch så jag tog en VLCD Kycklingsoppa & en 175 kalori bar till mellis. Till middag blev det morotssoppa med ingefära, curry och spiskummin, till det kesella med rivet citronskal. Riktigt gott, det tyckte dottern med som valde en klick keso i soppan istället för citronkrämen som jag själv tyckte vart pricken över i:et. 

PW stod det på träningsschemat idag så 6 km har jag gått, imorgon står det backintervaller 😱. Ska försöka hinna med dem innan middagen, så slipper jag förhoppningsvis magkrångel & får njuta en kväll länge vid middagsbordet istället för att rusa ut innan alla är klara... 


Promenader & Löpning

Publicerad 2014-08-13 22:01:31 i Allmänt

Idag har jag & barnen varit hundvakt. Det har blivit tre 45 min promenader och när vi lämnade tillbaka hunden hoppade jag av 5 km hemifrån och sprang. Tyvärr ballade min mage ur vid 3 km och som tur var vid 3,5 km kan man vika av hem så det blev totalt 3,78 km och raka spåret in på tjottan! Så tröttsamt!!! För jag hade bra flås och tempo och så rent ut sagt skiter sig allt... Har fortfarande ont och känner mig svullen i magen...

Gjorde iallafall en god middag ( gröt till frukost, hotmeal chilisinsarne till lunch & bar till mellis):Kalvfärsköttbullar fyllda med halloumi och ugnsrostade Jordärtskockor med lite olivolja och citron till. 👌 

Rutiner

Publicerad 2014-08-12 22:16:46 i Allmänt

Att mellan 18.30-19.30 är min träningstid har verkligen satt sig som rutin. Idag regnade det, men på med vattenavvisande träningsjacka och kepsen och så ut på PW som stod på dagens schema. 

Benen kändes pigga trots gårdagens löpning 👍. Och löpartightsen i stl.M från Gina satt löst!!! Först funderade jag på vad det var som kändes konstigt med byxorna innan jag kom på, de satt inte längre som korvskinn!!! 

Hade tid för naglar imorse så det blev senare frukost än vanligt: Äpple och Kanelgröt. Körde ifrån min Hot meal couscous jag tänkt äta till lunch så det fick bli Gröt även till lunch. Bar till mellis:

Till kvällsmat gjorde vi kycklingbiffar med Coleslaw 150g vitkål,1 morot, 1/4 purjo, 50g sockerärtor. 3/4dl lätt créme fraiche 1 tsk äppelcidervinäger 1-2 tsk dijon. Salt & peppar! Låt gärna stå över natten 👍. 

Löpträning

Publicerad 2014-08-12 10:21:28 i Allmänt

Körde Blåbärs shake till frukost, hot meal pasta till lunch och bar till mellis. Sen åt vi varmrökt lax med blomkålsmos till middag. Mixade 1 kokt blomkålshuvud med 1/2 dl lätt créme fraiche + salt och peppar! Enligt Itrim recept, 1 handflata lax och 1 knytnäve mos👍. Detta mos är godare än att mixa med smör som jag gjort innan, lenare och krämigare. Tips!!!

Hade mycket på jobbet och grym huvudvärk när jag kom hem igår, men det släppte efter mat och löptur. 

Kör Röhnish Running School Succéss 5km. Springer varannan dag och går varannan. Igår lossnade löpningen rejält och jag kände mig riktigt stark när jag 40 min senare joggade in på uppfarten. 
Underbar känsla! 

Somnade redan vid 22, välbehövligt! Hoppas verkligen barnen tar sovmorgon imorgon när vi är lediga - jag behöver det om inte annat! 😁


Trötthet- en av mina fallgropar!

Publicerad 2014-08-10 21:44:03 i Allmänt

I natt sov jag uruselt, var vaken och kissade 24, 02, 05 och sen kunde jag inte somna om, 6.24 gick jag upp och ut på PW, för att hinna gå innan mannen skulle iväg, fick till råga på allt ett skoskav så sista kilometern var lätt haltande. 


Trötthet är en av mina största akilleshälar, under bebistiden hävde jag min trötthet med kolhydrater och socker. Idag lyckades jag inte stå emot suget och mitt tidigare invanda beteende! MÅSTE jobba bort det!!! 

Var själv med barnen, ensam har också inneburit mängder av. Skåpätning. Jag har absolut inte ätit som förr, men jag har ätit fel och för mycket. 

Imorgon är en ny dag, nya förutsättningar! Då blir det bara middagen med handfast minus, resterande måltider blir ersättning. Punkt!!! Ska även köra ett löppass på kvällen! 

Nu ska jag hoppa i säng så inte morgondagen blir lika trött! 

Göra halt!

Publicerad 2014-08-09 20:38:38 i Allmänt

För bara en månad sedan hade gårdagens "utspel" fått mig att fortsätta äta i flera dagar. Men jag är nöjd över mig själv! Jag gjorde halt! 

Började morgonen med en PW, nyttig frukost, nyttig lunch, ett löppass med intervaller på eftermiddagen, 1 bar efteråt, 1/2kg kräftor till middag och 4 skivor prästost 17%+ några vindruvor. Ingen alkohol på hela helgen. 

Är nu mätt, nöjd & njuter en mini Vola Zero 15cl. 

Barnens godis har jag knappt brytt mig om att titta på. Blir jag hungrig senare blir det keso och kvarg men just nu känns en kopp Grönt te mer än nog om en halvtimme eller så! 

Hur går det för Er? 

Tappa det...

Publicerad 2014-08-09 08:43:54 i Allmänt

Igår tappade jag det... 

Några brödbitar blev en pizzaslice i smyg i köket, 1riskaka, 2 chips, en glassbåt och två rader choklad.... 

Sen hade jag så ONT i magen att jag på allvar övervägde att kräkas upp allt. Gick och la mig. 

Vaknade av klockan imorse eftersom mannen jobbar igen. Det var bara masa sig ut på en PW. Struntade i Pulsklocka och satte Fredagspodden i öronen och skrattade stundtals högt. 

Idag är en ny dag, en bra dag! Bröt ihop och nu kommer jag igen- ser framåt! 

Har precis ätit kvarg med filmjölk, chiafrön , fruktsallad och pumpafrön! 


Besvikelse...

Publicerad 2014-08-08 13:21:59 i Allmänt

Kycklingsalladen var slut, men de kunde erbjuda räksallad. Det var bara att de kom ut med en tallrik grönsallad, 1/2 ägg, tre tomatskivor toppad med 1 dl räkor som torkat i topparna. 

Jag lämnade tillbaka den. Blev ifrågasatt på ett otrevligt sätt "de lägger räkorna på tork på morgonen". Jag frågade som det var meningen att de skulle vara så torra att de var hårda och ändrat färg. De skulle de inte.

Fick en ny räksallad, men hade tappat aptiten. Petade runt i räkorna, åt lite pizzasallad i salladsbuffén istället och gick besviken därifrån rädd att ha blivit matförgiftad. Analyserar minsta magknip just nu, men än verkar det lugnt. 

Hoppas kvällens kebab levererar! 

Mycket sallad blir det....

Publicerad 2014-08-08 08:45:35 i Allmänt

Idag ska jag äta Restaurangmat två gånger. Både lunch och middag. Självklart har jag kollat menyerna sedan innan. 

På lunchen finns kycklingsallad som alternativ till Wallenbergare och lax så det får det bli, utan dressing eller bröd. 

Till middag valde vi pizzerian med rent nötkött som kebab ( dvs inte pressade rullar) & till den väljer jag tomatsåsen bredvid. 

Så mycket sallad blir det idag, men det är ju inte så stor skillnad mot andra dagar 😃. Jag vill ändå känna att jag kan äta ute, men att jag då väljer det bästa alternativet och inte går bananas och "passar på". 

Ikväll blir det löpning igen! 

Kebabsallad, nachostallrik, tikka masala...

Publicerad 2014-08-07 22:05:33 i Allmänt

Idag är en sån där dag när jag hade kunnat trycka i mig vad som helst! Gick ner till Apoteket på lunchen, passerade en pizzeria där det doftade pizza och kebab... Förbi favoritlunchhaket och såg godaste nachostallriken... Förbi Indiska restaurangen med den lenaste Tikka masalan man kan äta! 

Men jag gick förbi allihopa, in på Apoteket köpte det jag skulle och tillbaka till jobbet där jag åt min matlåda med Zuccinilasagne! 

Efter middagen tog jag min träningstid, blev PW idag. Musik i öronen, brukar växla mellan Poddar och musik, har upptäckt att jag går fortare med musik, men idag var jag så kissnödig att jag starkt funderade på att bevattna någon buske innan jag kom hem, men jag avstod. 

Jobbar sent imorgon då jag blev tvungen att klämma in en intervju 16.30, känns sådär en fredag, men, men! När jag kommer hem blir det kebabsallad utan sås & allt kött som inte ryms i handflatan petas bort. Hursomhelst bättre än pizza som de andra ska äta! 


Ledig dag

Publicerad 2014-08-06 21:30:27 i Allmänt

Onsdagar betyder ledigt en tid framöver. Har redan bestämt att jag ska gå ner i tid nästa sommar också. Är så himla sugen på att göra något annat, helst ett eget café, kanske ska börja en sommar med kakbuffé i någon pittoresk byggnad...

Barnen vaknade ju ändå dagis/skola tid så någon skön sovmorgon är det inte tal om, men vi har hunnit titta på tv, de tröttnade lagom till sommarlov så då kikade jag på Nyhetsmorgon och sen Leila. Vi har lekt kurragömma med kaninen, lagat en Zuchinilasagne och en vanlig lasagne, klippt ena barnet, hämtat andras barn, medan de lekte och var nöjda, Har jag hunnit sitta ute på altanen och bläddrat i några tidningar. 

Barnen ville ha MAX lunch, de äter inte strips så en hamburgare då och då tycker jag är ok, MAX har lite grönsaker i sina till skillnad från McD ( även om jag personligen bara äter McD när jag väl äter hamburgare)men jag kunde inte ens förmå mig att beställa deras sallad åt mig själv, mådde illa bara av tanken, så vi tog med maxboxar & hemma gjorde jag tacos med måndagens kyckling i salladsblad med grönsaker och salsa till mig själv!

MAX hamburgare är rent äckliga så det känns inte som någon tyngd att avstå. Har ni smakat deras kyckling delight burgare? Rent vidrig!!! 

Lediga dagar kan det ju lätt bli si och så med rutiner, men jag har varit benhård med mina mattider. Även om vi vaknade 7.15 så väntade jag till 9 med min frukost:

100g kvarg med chiafrön, 2 knytnävar fruktsallad med pumpafrön. 

Kvällens middag såg nästan ut såhär, jag följde receptet och då blev det inga mängder av keso likt bilden i kokboken inte 😉. Men gott & mättande!!

Packade en portion med till jobbet imorgon som lunch, känns fräschare än påsmat för nästintill samma kalorimängd. 

Kan även ge mig själv en klapp på axeln, idag är jag normalviktig med ett BMI på 25,0! 

Höll nästan på att glömma att jag kört 10 km på rullskidorna idag oxå! Mellan 18.30-19.30 är det jag som tränar varje dag! 👍

En löptur

Publicerad 2014-08-05 21:38:03 i Allmänt

Tänkte försöka tagga upp träningen, eller iallafall flåset. Varannan dag PW, varannan löpning. En och annan rullskidtur också förstås! 

Så idag begav jag mig ut på 6 km löpning. Fixade faktiskt 5:an under 30 min, det är minst ett år sedan jag gjorde det, så jag är sjukt nöjd! När jag var i toppform sprang jag på 25 min, men sen gick det utför, nytt jobb, all energi gick till det och familjen och jag prioriterade inte mig själv, ingen motion och allt sämre mat. Frukostmackor på fm möten, bjudluncher, mazariner till eftermiddagsmötet. Halvtafflig halvfabrikat och noll grönsaker till middag och handen allt oftare i godispåsen/chipsskålen på kvällarna när tröttheten och ångesten slog till...
Tjoff +10kg på 2 år! 

Så det är med glädje och faktiskt stolthet jag gått i mål ännu en dag med bra mat och inom kalorispannet! Tacos i salladsblad kan jag verkligen rekommendera! Det enda jag saknade var lite ost, men men, det kommer dagar då jag får lägga till lite riven ost i min salladstacos oxå, men först ska jag i mål!!!


Grym Middag

Publicerad 2014-08-04 21:27:32 i Allmänt

Lagade första middagen ur Itrimkokboken idag. Min familj älskar plockmat & det här blev verkligen " plocka ihop din egen middag". 

Stekt Kyckling strimlad som legat i marinad av soja, lime, sesamolja, risvinäger och chili under natten. Som lades i ett rispapper, fylldes med mango, böngroddar, massa färska örter & några droppar av en dipp med liknande ingredienser som marinaden ( +vitlök & salladslök)& så la jag knytet i ett stort salladsblad! Mums!!! 

Man skulle servera wokgrönsaker till men det hade inte behövts jag åt inte upp mina. Delade upp min handflatestora ranson kyckling på tre rispapper med tillbehör & blev proppmätt! 

Imorgon tänkte jag köra tacofärs i salladsblad istället för tortilla/skal/nachos, ösa på grönsaker & salsa & njuta! ( Barn & man får ost, guacamole & gräddfil & valfritt " bröd" till). Känns som jag äntligen hittat MITT sätt att äta tacos. 


Viktmål

Publicerad 2014-08-04 08:29:12 i Allmänt

Eftersom jag inte uppfyllde förra veckans viktmål så har jag gjort en förskjutning. 

V.32 62 
V.33 61
V.34 60
V.35 59
V.36 58
V.37 57
V.38 56
Semesterresa! Med lösare matregler!
V.41 55 kg

& även om det står 62 så är det 62 nånting jag räknar. Denna veckan vägde jag in på 62,8kg och har därmed klarar veckans viktmål. Vet även att det dröjer 11 dagar innan jag ska äta någonstans som jag inte kan bestämma över själv. Vilket ger mig 11 dagar med kanonbra kosthållning & alla förutsättningar att fortsätta tappa vikt! 👍 Jag är även medveten om att eftersom jag ökat mitt netto intag till 800 kcal så kommer minskningen att minska per vecka. Det kan bli så att 0,5 kg/vecka blir mer rimligt men jag avvaktar, kämpar på och ser! Just nu känns det bra! 


Kalas

Publicerad 2014-08-04 06:32:46 i Allmänt

Min räddning denna helg var att två kalas slogs ihop till en lunch med tårta. 
Annars hade det blivit två dagar med fika. Där har jag svårt att säga nej fortfarande. Lunchen gick bra, tog halva tallriken med sallad, 1/4 frukt och sen plockade jag på smakbitar av det som bjöds. Mjölstinn mat, men det gick bra att peta lite. Likadant med tårtan. Tog mer frukt och en liten bit tårta som jag plockade av bären på och peta runt i resten. 

Kalorimässigt gick jag plus/minus noll på 1200 kcal idag. Tack vare en lång & snabb morgon PW & bra val resten av dagen. 

Mannen öppnade en påse Kinapuffar på kvällen. Men jag blev mest förvånad, choklad har jag ingen svårighet att tacka nej till i värmen utan njöt av te & en bar. 


Morgongröt! 

Det går i ett...

Publicerad 2014-08-02 21:41:51 i Allmänt

En dag med mindre tid för eftertanke. Dvs mindre tid att tänka på mat, men en dag med frestelser framför näsan i flera timmar: chips & godis. Jag luktade på chipsen, det är det närmsta äta jag kom idag, idag har jag känslan att jag lika gärna kan vara utan. När barnen gick och la sig slängde jag varenda liten smula. 

Jag ställde klockan på 6.40, 6.50 var jag ute & gick. Allt för att hinna gå innan mannen åkte till jobbet. 

Grötfrukost som vanligt idag, har börjar snegla på frukostarna på Itrimboken, handflata keso med banan, jordgubbar, linfrön & solrosfrön lockar mest men kan vänta ett tag till. Längtar mer till viktstabil då jag får äta knäckebröd... Men men, den dagen kommer! Couscous till lunch när barnen åt makaroner.

Åkte milen på rullskidorna när mannen kom hem. Åt en bar efteråt & massa vatten. Fick inte ont i magen idag iallafall! Blev nog för mycket bar igår! 

Nu på kvällen har vi grillat, blir alldeles utmärkt nöjd på handflatestor bit kött & tre knytnävar grönsaker & frukt. Har de senaste dagarna tagit två knytnävar grönsaker och en frukt till köttet. Lyxigt! 

Ska nu njuta lugnet, te & shake! 

Ont i magen!

Publicerad 2014-08-01 21:15:31 i Allmänt

Tuff dag mattankemässigt! Men jag redde ut det. Måste dock ta mig en funderare kring bars. 

Åt lunch med kollegor, jättelång väntetid, var svimfärdig innan maten kom och när den väl kom var det en pytteportion sallad med någon kycklingbit & någon bit bacon. Inte ens bubbelvattnet var gott. Magen kändes som ett stort tomt hål när jag var tillbaka på jobbet igen & då åt jag en bar & sen en halv till... Fick sen så himla ont i magen, gick på toa, hjälpte knappt & inte förrän 4,5 h senare och 1 liter vatten släppte det ordentligt.

Har köpt Itrimkokbok & skrivit matlista efter den. Gott & fräscht. 

Nu På kvällen åt jag grillad Ryggbiff ( handflata) & tre knytnävar sallad, melon& nektarinbitar & en grillad färsk lök inräknat. Är fortfarande mätt men ska snart ta min shake & te & snart hoppa i säng då klockan står på 6.40 så jag hinner upp & gå PW innan mannen åker till jobbet, tänkte även köra ett pass rullskidor imorgon! 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela