55 kilo

Träning, kost, familjeliv & livets sorger, glädjeämnen & njutningar!

Sjukskriva sig eller inte?

Publicerad 2014-10-30 08:26:29 i Allmänt

Min psykolog vill att jag sjukskriver mig. Min utmattning går inte åt rätt håll. Hon är rädd att jag kommer krascha totalt annars. Jag drar mig för det. Tänker på hur mycket saker som ska fixas, hur många " to do's" det är kvar på min lista flera med ordet AKUT efter... 
Jag är inne i spiralen " lite till"... Det går nog lite till... 

Igår kväll blev jag uppringd av journalister som vill ha en kommentar gällande en sak jag kommenterat tidigare. Det var bara det att de ringde mig på mitt privata nummer. Sent på kvällen. Det känns inte ok! 

Har nu ordnat så mitt nummer inte är sökbart. Ringer de igen får jag byta till hemligt. 

Jag är nu ledig med barnen. Vi ska till vänner idag. Imorgon ska vi bara vara hemma. 

Att acceptera sitt uppdrag

Publicerad 2014-10-29 01:22:11 i Allmänt

De senaste dagarna har varit tuffa jobbmässigt. Det har handlat om att folk har svårt att förstå sitt uppdrag. Endel utav det kan jag känna igen mig i från när jag själv var i samma position som dem. Hur lite jag förstod. Hur mycket jag klagade. Att klagandet satte käppar i mina hjul istället för att " gilla läget" och arbeta utifrån det.
Jag jobbar i en politiskt styrd organisation, styrd av förtroendevalda personer jag själv varit med och valt ut. De ger oss uppdrag. Uppdrag som på många sätt kan tyckas omöjliga att efterfölja. Men där har vi två val. Take it or leave it. Det är två val jag ställs inför dagligen. Kan jag stå för det här? Jag kan bli arg, irriteras och gnata i min egen kammare men sålänge jag stannar måste jag följa de beslut som tas. Den dag jag inte klarar av att efterfölja de beslut som tagits måste jag kliva av. Det är något jag måste påminna mig själv om varje dag. Det behöver fler göra. 

Att springa längre än milen..

Publicerad 2014-10-26 20:00:19 i Allmänt

Milen känns liksom som en form av milstolpe. Det är ett rätt vanligt mål för många träningsmänniskor. Att springa längre är speciellt. Idag blev det 12 km. 
Det händer något med kroppen under längre löppass. Musklerna blir tröttare och känns annorlunda. Samtidigt som en enorm kraft kommer fram som jag önskar fler skulle våga få fram. Det ger ett löparsjälvförtroende som jag sedan brukar utnyttja på kortare distanser. Typ orkar jag springa 12 km så orkar jag bannemig trycka på mer på 5km. 

Sen lyckas jag ofta må lite halvtaskigt efter längre pass, men idag passade jag på och åt en hamburgare med strips efteråt. Valde dock en barnmeny. Lagom i kalorimängd och lagom för att tillfredsställa både kropp och knopp. 
Varför vräka i sig dubbelt upp när man blir nöjd? Med en efterföljande glassfika och massor av vätska såklart! 

Såhär "jobbar" jag denna veckan! RRS

Slappardag

Publicerad 2014-10-25 16:45:04 i Allmänt

Vaknade innan klockan imorse. Gick ut på en timmes PW. Åt frukost, kokt ägg, naturell yoghurt med hemmagjord müsli & en stor balja grönt te. 

Klippte man och barn. Åkte och storhandlade. Ner på stan. Dottern behövde nya skor. Egentligen minsta sonen med men han vägrade prova. Mätte tillslut han fötter så jag kan shoppa dem utan honom. Vi åt lunch på stan. Det blev en caesarsallad för mig. 

Eftermiddagen har spenderats med tvätt och köksfix, en inte alltför nyttig fika och senaste timmen vilandes i sängen. Har tittat lite på Tv4play medan mannen mest gapat på barnen på nedervåningen. Om män hade PMS så skulle det låta som såhär. 

Nu ska jag ta och ugnsbaka rotselleri med smör som serveras med en hasselnötsmajonäs och en medium rare oxfilé bit! 
Ikväll tänkte jag även äta både chips och smågodis och njuta utav det! 

Morgongympa

Publicerad 2014-10-24 22:33:24 i Allmänt

Eftersom jag valde att jobba hemifrån idag passade jag även på att starta upp dagen på gymmet. 30 min styrka, idag var det baksidan sim fick jobba! Sen ställde jag mig på löpbandet. Det var länge sen, jag förstår varför det var länge sen. Jag hatar löpband! Det blir dyngvarmt, det är trist och enda sysselsättningen är att räkna ner sekunderna. Rev iallafall av ett pass på 30 min. 

Åkte hem, startade upp datorn, kokade ett ägg, fixade yoghurt och müsli och grönt te! Och tog såklart en dusch!!! 

Jobbade mina 4 h. Hämtade barnen åkte och köpte godis & färskt bröd som blivit fredagstradition. Mellis med nybakt bröd! 

Barnen hjälpte till med dammsugningen innan de tröttnade och började leka istället. Jag gjorde klart och sen la jag mig i soffan en timme, började läsa lite men kände hur ögonlocken bara ville fara ihop så jag ställde klockan och kröp ner under en filt en stund med barnens röster i bakgrunden. 

När klockan ringde var det dags att laga mat till barnen, de största skulle på disco, naglar skulle målas ( både dotter och sönerna vill ha nagellack ). Ögonlock sminkas, hår flätas och sprayas med glitter, örhängen bytas och glittrande handväskor packas och kläder piffas. Fick iallafall alla barns finger och tånaglar klippta 👍. 

Vinkade av två av tre och åt middag med min man. Efteråt bytte jag av vännernas mamma på discot. Så himla mysigt, att få vara med, går inte lång tid så är jag bannlyst. Idag fick jag till och med följa med in på discot! Fullt sjå att hålla handväskor, drickor och popcornpåsar! 😂

Kom hem till man och barn som bakat chokladfondant! Min favoritefterrätt, idag på riktigt mörk choklad 👍. 

Nu ska jag krypa ner i min säng och hoppas få sova till klockan ringer kl.8 då det är dags för PW! 

Survivour!

Publicerad 2014-10-23 21:33:12 i Allmänt

Denna vecka har varitnära att ta knäcken på mig, men förnuftig som jag är tog jag själv tag i saken och avstyrde en energikrävande grej imorgon och vände dagen till en jobba hemifrån dag. Det känns enormt skönt! Tänkte starta dagen på gymmet och sen sjunka ned framför datorn i köket och mata av punkterna på min alldeles för långa to do-lista innan barnen hämtad vid lunch.

Efter en ansträngande jobbdag psykiskt stack jag ut på ett intervallpass. Illamåendet var stundtals nära. När jag kom hem kollapsade jag en stund på golvet. Så skönt! Ensam hemma, helt slut fysiskt och färdigtränad! På klockan stod det 6 km 6.03 tempo och då har jag stått still i nästan 10 min! 👍 här gick det undan i intervallerna! 😂

Avslappning & Träning

Publicerad 2014-10-22 22:33:54 i Allmänt

Idag hamnade jag i en avslappningsövning hos mitt samtalsstöd. Hon liksom lurade ner mig i avslappning, nästan så jag trodde hon skulle hypnotisera mig. Fashinerande! 

Efteråt träffade jag mina kollegor för en mysig utflykt för ett hemligt uppdrag! 

Dagen avslutades hos min PT. Jag valde pass, han pushade och utmanade mig med tyngre vikter. Min överkropp kommer kännas imorgon om man säger så och som vanligt fick jag skratta endel också... 

Kom hem till dukat bord och något som blivit familjens favorit vardagsrätt, stekt kyckling, wookgrönsaker och bulgur för den som vill ha i rispapper med stark sås! Gott, fräscht och hyfsat nyttigt! 

Jag har bestämt mig för att inte gå på gruppträffen imorgon. Jag har en tuff dag framför mig på jobbet och det är sista kvällen för terminen som barn och man är på aktivitet. Dvs jag har två timmar by my self och jag behöver det!

Mysjogg

Publicerad 2014-10-21 20:52:54 i Allmänt

Efter en dag då jag varken bestämt frukost, lunch eller fika, så var jag ganska så trött och uttömd på energi. Vi drog även över 30 min mot beräknad tid. 

Intervaller stod på schemat, tanken var att åka direkt till spåret, byta om i bilen och köra... Men jag åkte hem, behövde gå på toa! Och sen bytte jag om och stack iväg. Blev en så kallad "mysjogg" där kropp och knopp får bestämma tempot och längd. Det blev 7 km i 6 min tempo. Kändes lätt i kroppen, stark och bra kondition! Nöjd!

Kom hem till spagetti och Köttfärsås som jag faktiskt åt även pastan. 

Nu blir det Lyxfruar och morgonrock på i soffan! 

Helgens hotell hade hantlar på rummet... Körde biceps på morgonkvisten- det fick räcka! 😂

Livet känns lättare

Publicerad 2014-10-20 22:22:20 i Allmänt

Efter en enormt tung period då jag verkligen inte mått bra utan varit på väg in i en utmattningsdepression så känns det som att det börjar vända. 

Jag säger nej på jobbet, strukturerar om mina dagar och veckor. Ser till att jag tar fler pauser om så bara sitta ner och andas för en stund. Jag går hem i tid. Det känns som att barnen blivit mer harmoniska också. Det har varit mycket skrik och gråt från minsta en period men just nu känns det lugnare. Jag har plockat bort en hel del socker i hans kost och jag och mannen har suttit ned och lagt upp en strategi. 

Det känns som att jag hittat en balans i mat och träning. Jag gör upp mitt träningsschema och håller mig till det, även om ångesten vissa dagar pockar på och jag bara vill springa bort den. 
Tre pass löpning per vecka, tre pass styrka per vecka. Promenad 1-2 dagar i veckan i mån av tid och då inte på grund av ångest utan som idag för att få luft och rensa jobbhjärnan. 

Det enda jag grämer mig över är medlemskapet på Itrim. På torsdag är det gruppträff. Jag vill inte gå dit. Jag vill väga mig och sen åka hem. Men jag får se hur det blir. Jag kanske sjukanmäler mig! 

HärligHelg

Publicerad 2014-10-19 19:55:55 i Allmänt

Har haft en härlig helg i Göteborg. Shopping, god mat, hotellövernattning. 

Inledde dagen med hotellfrukost. När vi kom hem stack jag ut och sprang 11 km. Gick strålande! Måste ha varit kombinationen inte löpning sedan i torsdags och mat från hela kostcirkeln i lite större mängder än vanligt! 👍

Nu har jag ätit ryggbiff med stekt sparris & kokt kronärtskocka. Grymt gott! Tänker inte resa mig ur soffan för mer än att hämta en kopp te ikväll! 

Tills armarna darrar

Publicerad 2014-10-17 20:54:58 i Allmänt

Började dagen på gymmet pass 2 som är överkropp. Bröstpress, Chins, pulldowns, bicepscurl mm... Biceps var sist ut idag och jag tog i som ett djur och efteråt darrade armarna. Var knappt jag orkade bära vattenflaskan till omklädningsrummet. Skönt!

Halvdag på jobbet. Storhandling, tanka bilen, handla kött tills på söndag, baka surdegsbröd, dammsuga, byta sängkläder, laga fredagsmiddag som idag blev risotto med räkor. Hade tyvärr lite lite parmesan, bättre för figuren men sämre för smaken 😉. 

Nu Skavlan, grönt te och soffan!!!

För mitt eget bästa

Publicerad 2014-10-16 22:27:47 i Allmänt

Vissa dagar så står jag och väger väldigt djupt i vågskålen mot att hoppa över träningen. Idag var en sån dag. 

Barnvakten hämtade barnen tidigt och tog med dem till badhuset. Jag visste att jag hade ett tomt hus därhemma för två timmar innan jag skulle iväg på Tjejmiddag.

Det lockade SÅ mycket att slänga mig i soffan och bara ligga och vila en stund. Men kläderna var framplockade redan i morse. (Tips! De lixom ligger där och lockar en, eller tynger samvetet). 
Det kändes så tungt att veta att både dusch och hårtvätt var tvunget att hinnas med. Men äsch, på med kläderna och ut. Och det är ju som oftast så att de pass man inte riktigt vill blir de bästa. Just för att man klarar av att öppna dörren. 

Idag sprang jag 5 km på 29.45 med uppjogg i 10 min valfritt tempo , 10 min i 5:30 tempo och nedjogg i valfritt tempo. I början av de sista 10 min kände jag hur kroppen sjönk ihop och hur andningen inte riktigt fick plats, tempot sackade,men så sträckte jag upp mig, ökade på tempot och kände mig såå stark! Efteråt kände jag mig 10 gånger piggare och betydligt mer nöjd med mig själv!

Håret klarade sig så pass bra att jag struntade i hårtvätten och blåste det torrt framme vid tinningarna.

Valde kött, grönsaker och menyns hälsosammaste sås. Gott & trevligt! Tog bilen ner så det blev mineralvatten i glaset.

Kom hem till redan nattade barn och har sträckt ut i soffan framför hela Sverige bakar. Väntade på sockerdebatten på SVT men det verkar byts ut till ebola... 

En Bra Dag

Publicerad 2014-10-15 21:57:47 i Allmänt

Jobbade hemifrån idag. Gick och lämnade de yngsta och tog en extra tur på hemvägen. Dukade upp naturell yoghurt med hemmagjord müsli & ett kokt ägg & grönt te till frukost framför datorn.

Betade av alla punkter på " to do" listan, han med några telefonsamtal & han även jobba lite med företaget. 

Passade på att blunda 10 min på lunchen. För usch vad trött jag är, har sovit hårt varje natt nästan 6-7h i sträck och ändå längtar jag efter att få somna om och sova ett par timmar till varje morgon. Men vill inte bryta denna braiga trend med bra nätter. 

Soppa till lunch. Ugnsbakat äpple med kanel & kvarg till mellis. Till middag gjorde jag " Vardagsbiffar med grönsaksmos" ur Itrimboken. Helt ok, blev fina biffar & piffigt mos, både ögat & magen blev nöjd.

Efter middagen stack jag och en kompis till gymmet. Körde pass 1 som är baksidan av kroppen & enligt min PT det tråkigaste passet med mest finlir 
"men det är bara göra", själv tycker jag finlir är rätt kul! 

Det bästa med hemmajobb dagar är möjligheten att känna tystnaden och lugnet, tanka energi! Det näst bästa är att man hinner tvätta flera maskiner på en dag! Tvättkorgen var tom i eftermiddags. Men nu är den halvfull igen...

Såg ni bilden denna dam la ut på Instagram imorse. Katrin var helt i extas över sin viktnedgång att hon la ut hela miffi oxå som speglades i vågen. Jag garvade så jag grät! 😂

Ingen Matlust-alls!

Publicerad 2014-10-14 23:07:40 i Allmänt

Det är konstigt det här, sen i torsdags har jag varit såå hungrig och sötsugen. Känt mig enormt omotiverad & bara kört på för att jag vet att jag måste.

Idag har jag inte haft någon matlust alls. Började dagen hos Naprapaten med en uppföljning på min nacke. Frukosten blev inte förrän 10.30. Då var jag inte alls hungrig vid lunch. Så jag hoppade över lunchen. Vid 15 serverades det ett enormt gott grovt stenugnsbakat bröd som jag tog en skiva av, hoppade översmöret men åt ost & skinka & grönsaker. 

Efter jobbet körde jag backintervaller & kom hemtill dukat bord. Inte alla hungrig, petade i mig lite kyckling och några strån från den asiatiska salladen. 

Kvällarna som varit en ren pina av sötsug. Usch,huvudvärk, ont i magen. Tvingade i mig lite yoghurt och 1/2 grapefrukt. 

Hoppas må bättre imorgon, jobbar hemifrån imorgon vilket jag verkligen ser fram emot även om to do listan är lång! 

Lunch med vänner

Publicerad 2014-10-13 22:29:50 i Allmänt

Idag har jag lunchat med fyra vänner, ett infall som blev jättebra. Nästan två timmars prat & mat. Mysigt!

Efter jobbet blev det besök hos PTn tredje programmet, idag mycket ben. Mina lår kommer inte gilla trappen på jobbet imorgon. 

Åkte hem och gjorde Itrim Fiskburgare, de var inte äckliga, men inte heller speciellt goda. Idag hade jag behövt något pillrigt och smarrigt för att dämpa sötsug,typ tacos i salladsblad. Men icke! Fisk är också mat 😉. 

Efter maten förberedde jag morgondagens middag. Marinerade kycklingfilè och skar ihop en asiatisk sallad. Toppa med lite nötter bara så blir det tippelitopp 👍. 

Vaknade pigg, men sen gick det utför och så vände det till det bättre igen ikväll. Längtar tills på onsdag då jag ska få sitta hemma och jobba. 

ÖsRegn

Publicerad 2014-10-12 21:35:53 i Allmänt

Började dagen med en PW med en vän. Kom hem till dukat frukostbord och satt kvar nästan en timme även om de andra i förflyttat sig till andra delar av huset. 

Sedan har jag tagit tag i saker jag inte orkade igår. Tvätt, plock, dammsugningen. Barnen var hos kompisar under nästan två timmar. Fick mycket gjort och lite tystnad i min stressade hjärna. Valde sedan en PW före en timme i soffan. Tog en annan väg mot vad jag brukar och regnet blev mer och mer intensivt. Så när jag hade hälften kvar, dyngsur in på trosorna. Sprang jag hem. Kastade mig in i duschen och sen satte jag mig i soffan med en kopp te. 


Tis, Tors och Sön ska jag ägna mig åt detta!!! Imorgon är det PT träning, ska gå igenom mitt tredje pass. Jag ska sen köra dessa tre pass 1 gång var i veckan! 

Bortbjudna & Löpning

Publicerad 2014-10-12 16:11:02 i Allmänt

Igår blev vi spontant bortbjudna på kvällen vilket var jättetrevligt! Men med bortbjudna menas även att inte riktigt veta vilken mat som kommer serveras. 

Jag var egentligen skittrött igår. Vaknade 5.30, kunde inte somna om, men hade bestämt mig för att INTE gå ut på morgon PW eftersom mannen skulle jobba & jag då var tvungen att gå ut före 7. Jag hade även milen på löpschemat & milen +PW blir för mycket för mina knän. 

När väl mannen kom hem var jag så totalt osugen på att springa att jag nästan bestämt mig för en PW istället, men väl ombytt ändrade jag mig. Ytterligare boost blev det när grannkarln stannade för att prata och berömde min träning och sa att det verkligen syntes också! 👍 Tack tjoa jag och försvann på lätta löparben. 

Åt, drack vin och njöt igår kväll. Precis innan hade jag testat kläder i min garderob. Jag kan nu ha alla mina byxor. Jag kan till och med knäppa ett par jeans jag inte haft sedan innan barnen, lite muffin som ska bort bara! 

Dagens lunch:


Ägg med räkor. Spenat och tomat. Tonfiskröra med lite Philadelphia, majonäs och Scharlottenlök. Avokado.

Fredagsfys & Mys

Publicerad 2014-10-10 22:31:20 i Allmänt

Började dagen med fredagsfrukost på jobbet. Efter ett samtal till min chef där jag hävde ur mig hur jag kommer prioritera nästa vecka för att orka. Från början skulle jag åka kors och tvärs hela veckan men jag avbokade en utbildning och lägger in planeringstid vilket känns SÅ skönt!! 

Efter jobb hade jag bokat in tid hos min PT. Han började med att tatuera mig 

Och sen fortsatte han med att massera punkten som sitter fast i nacken, tårarna var nära. Sen körde vi igång. Överkropp var på schemat. Fy tusan! 

Tur det är löpning på morgondagens träningsschema!

Itrimmötet

Publicerad 2014-10-09 22:23:30 i Allmänt

Idag var det Itrimmöte igen. Hittade en person som åt mer likt mig och som jag pratade endel med. Roligt att utbyta erfarenheter. Gruppledaren hade semester och in kom en enormt bra och frisk fläkt. Undrar om man kan byta till henne?

Vid en diskussion sa en kille att han minsann åt mat från en matkasse varje dag ( fast han egentligen gick på snabb) & jag frågade då om han gjort denna överenskommelse med gruppledaren. "

" Nej jag är väl en vuxen människa som gör som jag vill" fick jag till svar. Han fortsatte säga några dräpande kommentarer. Ibland undrar man varför folk går dit? Allt detta slit för en viktminskning men så känns det ändå som de inte fattat ett skit. Han gick si och så många steg, drack sprit och sprang bort den, erkände inga fel han haft innan tex. Hoppa över frukost, äta för mycket på kvällen. Alltså det finns en anledning att vi alla går dit. Vi har ätit för mycket och rört oss för lite. Punkt! För att få en hållbar vikt måste vi hitta våra Akilles hälar.

Mina är:
Ett stillasittande jobb- jag MÅSTE gå eller träna varje dag. Eller sköta kosten prickfritt.
Hoppa över frukost.
Kompensera med en stor lunch
Strunta i mellanmål.
Kompensera med mer mat till middagen.
Småäta på kvällen.
Godis!
Vin!
Chips!
Nybakt vitt bröd!

Svullen...

Publicerad 2014-10-08 22:22:29 i Allmänt

Typiskt att jag ännu en gång vid vägning på Itrim har mens! Känner mig svullen, sötsugen och omotiverad. 

Planerar vad jag ska trycka i mig efter invägning, sushi? Kebabsallad? Nåt indiskt? En påse lösgodis? Tre kexchoklad?

Jag VET det är inte värt det, men tanken på att jag FÅR är tröstande och lite lindrande. 

Idag kände jag för att slänga mig i soffan efter jobbet med en påse godis. Vi har inget godis hemma som tur är så jag pluggade in Ett sötare blod i öronen och tog en PW.


Jag skulle verkligen ha behövt gymma men nu föll det sig som så att ett läkarbesök imorgon blev ombokat och jag har sagt på jobbet att jag kommer 9, så då åker jag och tränar istället,så hinner jag ta en PW mellan jobb och itrim oxå! 👍

Nackspärr & löpning

Publicerad 2014-10-07 21:02:52 i Allmänt

Imorse började jag dagen hos Naprapaten som jobbade med min nacke och nackspärr. Han fick tyvärr inte bort låsningen helt. Men det känns bättre. Fick no no för gym men ok för löpning.

Så efter jobbet stack jag ut på ett pass, 10 min uppvärmning, 10 min tempoökning, 10 min valfritt tempo och 10 min tempoökning. Sista tempoökningen låg i 5 min tempo. Enormt skönt att ORKA! 

Har börjat lyssna på Ett sötare blod idag, enormt intressant & kommer beställa Det sötaste vi har tillsammans med andra böcker jag väntar på ska släppas. 
Tänkte krypa ner tidigt och fortsätta lyssna nu!


Genombrott!

Publicerad 2014-10-07 06:45:03 i Allmänt

Igår morse var jag hos min samtalskontakt. Hon ser rakt igenom mig. Hon ställde en fråga ingen annan vågat ställa men jag behövde höra. Hon gjorde så jag fick grotta ner mig i det som gör ont men som jag verkligen behöver grotta i. Jag var helt tagen när jag åkte därifrån!

Åkte hem till VAB. Åt lunch. Tittade på film. Hämtade de andra vid tre. Sen var det fullt pådrag härhemma. Men de lekte bra så jag lagade god mat & gjorde naanbröd till som inte blev så lyckade men vad gör det?! Goda blev de iallafall med tanke på att alla försvann utan min insats 😃. 


Även om jag gick en PW på morgonen kände jag behovet av att rensa hjärnan på kvällen så jag gick en till. 

Har sovit gott i natt & ska snart till naprapat med min nackspärr. VABar halvdag idag med. Får se om jag FÅR träna efter behandlingen annars blir det lugn promenad ikväll. Om jag får står det gym på schemat + löppass 2 dvs en lååång tempoökning mitt i passet!

Intervaller i höstlöv

Publicerad 2014-10-05 22:14:38 i Allmänt

Imorse väckte yngsta mig 7.08, jag låg kvar ett tag men sen var det likabra att sparka igång dagen. Stack ut på ett intervallpass 2 km uppjogg 8x30 SEK i 5.15 tempo, 30 s vila, sen 8 x 40 s i 5.15 tempo med 20 s vila. 1 min vila mellan blocken. Hittade en intervallapp som funkade sådär. Ska leta vidare! 2 km nedjogg. Blev totalt 6,5 km.



Efter dusch andades jag ut i framför Nyhetsmorgon  & en relativt stor frukost för att vara mig med rågrut, ost, kokt ägg och grapefrukt, massa vatten och grönt te! 

Eftersom man och äldsta är febriga tog jag med de andra på kalas. Mysigt och
en massa fint fikabröd.

Vi kom hem till en saffransdoftande fisk & skaldjurssoppa. Efteråt tog jag en promenad i mörkret, lyssnar på en bok, nu är det bara 25 min kvar av den! Spännande!

Imorgon delar mannen och jag på VAB. Jag jobbar fm och tänkte unna mig en PW innan jobbet! 👍

På G

Publicerad 2014-10-04 21:53:44 i Allmänt


Första anmälan till en av tre utbildningar är skickade. Jag har en plan! Känns så skönt när saker och ting äntligen börjar falla på plats. 

Hade två bra dagar på jobbet förra veckan och bestämde mig, ett år till MEN samtidigt jobba på min plan. Sen går jag vidare!!! Jag kommer söka tjänstledigt endel under nästa år pga utbildningarna. Ska bli så kul!!!

Började dagen med 10 km löpning. Kom hem åt gofrukost och tog med minsta på shopping. Hem och fixa lunch och sen pluggade jag in hörlurarna i öronen och tog en PW. Så skön avkoppling. Fixade hår och smink på en kompis som skulle ut på partaj ( ja jag kan det mesta & borde från början aldrig  valt den utbildning jag valde). 

Jag minns att jag var 20 år och satt med mamma och pappa i köket och de rabblade tänkbara utbildningar jag skulle söka. Alla på högskola. För att mammas dröm alltid varit just högskola. Att jag själv drömde om mer kreativa yrken som dekoratör, maskör.. Var det ingen som lyssnade på. Jag sökte, kom in på en kurs. Flyttade. Vantrivdes. Åkte utomlands ett halvår. Kom hem pluggade upp mina betyg. Kom in på mina högskoleprovspoäng. Läste en treårig utbildning inom vården.Fick jobb. Jobbade i 3 år. Min mamma blev sjuk och dog under min första barnledighet. Jag kom tillbaka och mådde så sjukt dåligt. Allt jag såg var gamla sjuka människor som inget hellre ville än att dö, men de dog inte, min mamma som ville leva fick dö för tidigt istället. 

Fick två barn till inom kort. Pluggade under föräldraledigheten. Tänkte aldrig mer jobbe bland sjuka människor. Fick nytt jobb. Inser idag att jag ändå jobbar med sjuka människor, fast de klassas som arbetsföra och friska... 

Det ska bli ändring på det nu! 

Skit på sadeln

Publicerad 2014-10-03 21:22:34 i Allmänt

Idag hade jag ett fantastiskt möte med en fantastisk person. Vi pratade gravallvarliga saker i 1h. Sen fick vi för oss kolla upp lite saker i ett av dstasystemen. Jag sa direkt att jag är inne för lite i systemet för att kunna det. Han var inne mer. Haha! Det tog oss 30 min att få fram uppgifterna då hade vi nog testat 20 olika sätt innan vi pricka rätt. 

Garvade högt när han sedan högt och tydligt sa att det den här gången inte var systemet som var dåligt utan " skit på sadeln". 

Slutade med ett leende. Åkte hem, åt lunch, andades. Hängde tvätt. Sen hämtade jag barnen. Vi åkte på en shoppingtur. Blev inte så mycket inhandlat men ändå.

Väl hemma röjde jag loss i huset. Dammsugaren gick på högvarv. Satte färska rosor i en ny vas. Fixade min spegelbricka med dotterns nyplockade höstlöv. Bytte till nya överdrag på soffkuddarna! Nöjd!


Han även med en timmes promenad med yngsta sonen!

Avnjöt sedan oxfilé med smörstekt brysselkål med en touch av vitlök och citron, lite kantareller till. MUMS!

Flicka->inte chef

Publicerad 2014-10-03 21:14:55 i Allmänt

För några dagar sedan fick jag en till halvspydig kommentar. Förvånande nog från en som genomgått samma resa som jag i år och som beklagat sig till mig om kommentarer.

Hen påpekade att jag numer inte ser ut som en chef ( hur ser sånna ut?) utan som en "flicksnärta". Med efterföljande " om det nu är det som är meningen". 

Alltså. Jag ligger fortfarande i övre kanten på BMI, jag är närmre övervikt än undervikt GRANDE. Även om jag går ner 10 kg till är jag inte underviktig. 

Vad är detta? Avundsjuka? 

Från Gråt till Jogg

Publicerad 2014-10-02 22:27:11 i Allmänt

I morse kände jag stressen redan innan jag han ut ur dörren. Sonen pratade, jag hittade inte nycklar, glömde telefon, yrde runt. Kände för att ställa mig och skrika rätt ut! Men bet ihop, skärpte till mig och log mot sonen.

Hade möte med min samtalskontakt idag igen, kom dit gråtfärdig och gick därifrån glad och stärkt!

Han allt jag tänkt hinna innan dubbelmöten. Åkte sedan på ett firande med mat och skratt och morotskaka.

När jag satte mig i bilen hem tänkte jag att jag skulle skita i dagens löppass, men innan jag hunnit hem han jag ändra mig. Hem, på med träningskläder och reflexväst och så ut. 6 km skön uppfriskande jogging. Så härligt det är efteråt och nu har jag ett lugn i kroppen jag inte haft på hela veckan.


En yoghurtglass jag åt på semestern. 90 kcal/100g + toppingen! 👍

PT träning & ByeBye muffinmage!

Publicerad 2014-10-01 20:40:14 i Allmänt

Imorse tog jag på mig ett par VeroModa jeans. När jag köpte dem fick mannen hjälpa mig att knäppa dem. Idag glappade de både här och där:

Efter en intensiv jobbdag gick jag en sväng på stan och uträttade några ärenden och sen gick jag till min PT. Vi körde ihop i vintras och nu har han startat eget och jag har beställt styrkeprogram för att hålla för en Tjejklassiker. Var där i 1,5h och tiden gick rasande fort. Imorgon kommer jag ha grymt ont i baksida lår och axlar ( stakningsmuskler).

Kom hem till kyckling panerad i parmesan och solrosfrön med tomatsås och ugnsrostade körsbärstomater. Mums! 

I väntan på att en var försenad till ett möte idag, gick jag en kortare promenad och satte mig och läste mail här:


Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela